Türkiye genelinde başlatılan ve Nevşehir çok sayıda ilçe ve kasabanın da yararlanacağı sosyal konut projesinden Hacıbektaş ve Avanos ilçelerinin yararlandırılmamasına tepkiler sürüyor.  

2023 seçimlerinde CHP'den Nevşehir Milletvekili aday adayı olması beklenen isimlerden biri olan Reşat Bulut'ta söz konusu tepki açıklamalarını yapanlardan biri oldu.  

Bulut, "Türkiye genelinde özellikle evi olmayan, dar gelirli insanlarımızın ev sahibi olabilmesine yönelik yapılan sosyal konut projesi umarız amacına ulaşır ve insanlarımız artık kira köşelerinde değil, kendi dört duvarları arasında yaşamlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde devam ettirebilme şansını elde ederler. Nevşehir'imizde merkez ve 5 ilçemizde sosyal konut projesinden insanlarımız yararlandırılırken, sırf Cumhuriyet Halk Partili belediyeler diye Avanos ve Hacıbektaş ilçelerimizde yaşayan insanlarımıza bu şansın tanınmaması büyük talihsizlik ve haksızlık. Bu ilçelerimizde yaşayan ve ev sahibi olabilmeyi arzulayan insanlarımıza bu imkânın sağlanmamasını tek kelimeyle kınıyorum" dedi.