Kongre sürecine giren AK Parti’de hedef, 2019 seçimlerine güçlü bir yapıyla girmek. Süreçle birlikte Nevşehir’de de gözler, değişecek isimlere çevrilirken, özellikle il teşkilatında büyük bir değişimin olacağı belirtiliyor ancak odak soru; “Yeni bir isim olmalı ancak bu kişi kim olacak?”

Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçmesiyle AK Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturan ve ilk söyleminde teşkilatlardaki yorgunluğa dikkat çekerek büyük bir değişim olacağının sinyallerini veren AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu beyanlarının ardından başlayan yenilenme sürecinde ilk adımlar atılıyor.

İlk kez FİB Haber Merkezi tarafından duyurmuştuk!

Edinilen bilgilere göre, 2014 Yılı Haziran ayında AK Parti genel merkezi tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına atanan Av. Mehmet Ali Tanrıver'in geçen hafta düzenlediği basın açıklamasıyla yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü İl Başkanlığı görevi için "Tamam" demesinin ardından yeni kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte şimdi tüm gözler AK Parti'de Nevşehir'in Yeni İl Başkanı Kim Olacak? sorusuna çevrildi.

İşte adaylar;

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in yeni dönem için aday olmayacağını açıklaması üzerine yeni dönem için İl Başkanlığına aday adayların isimleri belirlendi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in yeni dönem için aday olmayacağını açıklaması üzerine yeni dönem için İl Başkanlığına aday adayların isimleri belirlendi. Tam 17 aday İl Başkanlığı için yarışacak.

Buna göre AK Parti Nevşehir İl Başkanı Adayları isimleri şöyle açıklandı.


AK Parti İl Başkanlığı için 16 başvuru var,
  1. Hakan Serçe
  2. Emin Fırsatvermez
  3. Mehmet Yücel
  4. M Rauf Yanar
  5. Ersin Doğan
  6. Ali Kemikkıran
  7. Fatih Güneş
  8. Serhat Sonugelen
  9. Edip Avşar
  10. Umut Ergül
  11. Murat Çöloğlu
  12. Mehmet Yalçın
  13. Gökmen Yamangil
  14. Gürbüz Dinç
  15. Yasin Çelebi
  16. Cumhur Arslan
  17. Cemil Çöloğlu aday adaylığını açıkladı.


AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanı önümüzde günler içinde yapılacak istişareler sonrası belirlenecek olan isimlerin Genel Merkeze çağrılarak bu isimler içerisinden seçilecek bir ismin atamasının yapılması bekleniyor.  

"2002 Ruhuna dönüş için alınan kararlar..."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Temmuz’da İl Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda :”Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz.” demişti.

Ardından, AK Parti’de değişim süreci, önce ilçe başkanlıkları için yapılan detaylı çalışmayla start aldı. Değiştirilecek olan İl ve ilçe başkanlarının kimler olacağı, hem bölge milletvekilleri, hem ilin teşkilat başkanı, hem de il ve ilçedeki ileri gelen STK’ların görüşleri doğrultusunda tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında detaylı şekilde masaya yatırılan kongre sürecinde değişimin en önemli ayağını ise hangi il başkanlarının değiştirileceği konusu oluşturdu. Bu konuda radikal kararlar alındı.


Yakın süreçte başlayacak teşkilat seçimleriyle yenilenme sürecine girecek olan AK Parti’de hedef, 2019 seçimlerine güçlü bir yapıyla girmek. Başlayan süreçle birlikte Nevşehir’de gözler, değişecek isimlere çevrilirken, özellikle il teşkilatında büyük bir değişimin olacağı belirtiliyor. 

TEŞKİLATLAR KİŞİLERE ENDEKSLENEMEZ!
Her seçim döneminde halkın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinin semeresini yedikleri belirtilen ve kendilerince güçlü bir başarı ortaya koymadıkları düşünülen il teşkilatında değişimin gerekliliğine çekilen dikkatin yanı sıra, yeni kurulacak teşkilat yapısında kamuoyunca sevilen, sözüne itibar edilen, sistemli çalışabilen ve halkın güven duyduğu isimlerin bulunması isteniyor.
“Elde edilecek başarılarda teşkilatın katkısı da olmalı” görüşüne sık vurgu yapılırken, teşkilatların sürekli aynı isimlerden oluşturulmasının da AK Parti’nin “yenilikçi” yapısıyla ters orantılı olduğu ifade ediliyor.

DAVAYA GÜÇ KATMALI, ‘ADAMCILIK’ OLGUSU OLMAMALI!
Yeni süreçle birlikte özellikle İl Başkanı olmayı düşünen isimlere dair birçok iddia bulunurken, kimlerin sürece dahil olup olmayacağı henüz netleşmedi ancak kamuoyunda birçok isim de telaffuz ediliyor. İsmi duyulmayan ancak sürece dahil olması beklenen bazı isimlerin de bulunduğu ifade ediliyor.
Ancak AK Parti’ye gönül vermiş birçok isim, yeni süreçte tribünlere oynayan değil, davaya güç katacak bir ekibin oluşması istediğinde. Yereldeki sorunlarda seçilmişler ve atanmışlarla istişare edilip çözümü katkı sunulabilen, toplumsal ve küresel olaylarda tavrını ortaya koyabilen, halkla daha güçlü iletişimi bulunan ve her kademesinde işinin ehli kişilerin yer alması istenilen yeni teşkilatın belirlenmesinde “benim adamım” mantığından uzak, profesyonel bir yapılanma olması da arzu ediliyor.

Nevşehir'de yaşanan bu değişim rüzgarı ile birlikte önümüzdeki günlerde çok hareketli saatlerin yaşanacağı ifade ediliyor.