Yeni Öğretmenevi’nde İhale Aşamasına Gelindi

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de birkaç yıldır gündemde bulunan Yeni Öğretmenevi konusunda değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, öğretmenevinde herhangi bir sorunun yaşanmadığını ve kısa zaman içerisinde ihalesinin yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Öğretmenevi konusunda yaşanan gecikmenin yer değişikliği ve yeni arazinin tahsis işlemlerindeki aksamalara bağlı olduğunu dile getiren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, çok katlı ve içerisinde sosyal ünitelerin olacağı yeni öğretmenevinin kendi çarkını döndürebilecek düzeyde bir yapıda yapılacağını sözlerine ekledi.

Feralan, “Öğretmenevi ile ilgili gecikmenin asıl nedenini burada izah etmemede fayda var. İşin başında o dönemin Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer Öğretmenevlerine sıcak bakmadığını ifade etmişti. Nevşehir’deki öğretmenevi yatırımını iptal edeceğini belirtti. Biz o zaman Üç Milletvekili olarak Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret ederek Öğretmenevi konusunda kendisini ikna ettik ve ödeneğini çıkarttık. Biz orada ağırlığımızı koyarak ödenek çıkarılmasını sağladık. O tarihten itibaren ödeneğimiz duruyor. Peki neden gecikti?. Daha önce Öğretmenevinin yapılacağı yer ile ilgili olarak bir takım sıkıntılar ortaya çıktı. Yerin işlevsel olması konusunda çalışmaya giriştik ve Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’de bu konuda bize yardımcı oldu. Üniversitemizin hemen yan tarafında öğretmenevi için bir yer temin edildi. Bu konuyla ilgili tahsis işlemlerinde de bir takım aksamalar oldu. Ancak şu an itibariyle yeni öğretmenevi ile ilgili herhangi bir sorunumuz kalmadı. Özel idaremiz şu anda projesini bitirmek üzere. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Ödenek ve başka bir sıkıntımız yok. Doğru dürüst bir toplantı salonunun olmaması, sosyal ünitelerinin bulunmaması gibi nedenlerle bu değişikliğe gidildi. Öğretmenevinin çarkını döndürecek bir gelir getirecek bir çalışma yapılacak orada” dedi.