NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 17-25 Aralık tarihlerinin yolsuzluk ve Rüşvet Haftası olarak algılanmasını istiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde üç ilçe ve il merkezinde çeşitli etkinliklerin yapılması kararlaştırıldı.

AKP’li 4 eski bakanının isimlerinin de karıştığı 17-25 Aralık operasyonlarına dikkat çekmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Merkezi başta olmak üzere Üç ilçe merkezinde bu konuyla ilgili yürüyüş ve etkinlikler yapmayı planlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci’nin bir basın açıklaması ile gündeme getirdiği “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Haftası Olsun” talebi halka anlatılacak, Pankart ve diğer dökümanlar dağıtılarak neden böyle talepte bulunulduğu da dile getirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Değirmenci, “Ülkemiz Bir Defa Daha Kara Günlerine, Kapkara Bir Gün Daha Ekledi. Yine Yerin Yüzlerce Metre Altında,Teri İle Sulayıp Neredeyse Bedava Denilecek Ücretlerle Yeryüzüne Çıkarttığı Kömür,Yüzlerce İşçimizi Yine Nefessiz,Susuz,Aç Bıraktı Ve Onlara Bir Daha Güneşi Göstermedi.

Acımız Büyük. Yine Fakir, Yine Yoksul, Yine İşçi Kardeşlerimiz Şehit Oldular.

Ama, Bizi Asıl Üzen Ve Yaralayan Olay: Bu Olayı Sıradan Olaylar Sınıfına Sokan, Olaya Taktir-İ İlahi Diye Bakan, Bu İşin Fıtratında Böyle Ölümler Var Diyen, Danışmanlarının Ansiklopedilerden Bulup Çıkarttığı 200 Yıl Öncesinin Maden Kazalarının Tarihini Anlatıp,Olup Biteni Sıradanlaştırmaya Çalışan,Sanki Hala Oralarda Bu Kazalar Oluyormuş Havası Estirmeye Çalışan, Hala Madende Yeterli Önlemlerin Alındığını Söyleyerek, Yandaşını Korumaya Çalışan, İşçi Ölümlerinin Fazlalığı Konusunda Dünya Lideri Olduğumuzu Vatandaşlarımıza Aksettirmemeye Çalışan,Bırakın Bir Sorumluluk Hissetmeyi, İstifayı Düşünmeyi, Maden Sahiplerini Cezalandırmayı Düşünmeyi… Neredeyse İşçileri Sorumlu Tutan Bir Başbakana Sahip Olmamızdır. Oysa Bu Felaketin Geliyorum Dediğini, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel Meclise Verdiği Araştırma Önergesinde Dile Getirmişti. Soma’da Münferit Kazalar Oluyor Ve Birer İkişer İşçi Kazalarda Ölüyor. Maden Sahipleri Bazı Konularda Önlem Almıyor. Böyle Devam Ederse… Felaket Olabilir… Demişti. Araştırılsın Demişti… MHP Ve HDP Önergeyi Desteklemiş, Ancak Önerge AKP Oylarıyla Reddedilmişti. Ret Gerekçesi De Madende Yeterli Denetimlerin Yapıldığı İdi… Sadece Bu Olayı Göz önüne Aldığımız da, Bu Felaketin Bir Kaza Olmadığını, Bu Olayın Bir İşçi Cinayeti Olduğunu Söyleyebiliriz. Evet

Bu Bir Cinayettir. Daha Fazla Kazanmak, Daha Fazla Ezmek Adına Hükümet-Sermaye İlişkisinin Bir Cinayetidir. Ve, Sorumlular Adalet Önünde Hesap Vermelidir.

Türkiye Bir An Önce Uluslararası Çalışma Örgütünün 176 Numaralı, Madenlerde Güvenlik Ve Sağlık Sözleşmesini İmzalamalıdır. Artık Vatandaşımız Uyanmalı, Fakirliliğinin, Yoksulluğunun, Yok Edilişinin Önüne Geçmeli, Bunların Hesabını Sorabilmelidir” ifadelerinde bulunmuştu.