Özel Kardelen Koleji yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, her yıl 10 Ocak'ta kutlanan "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazetecilerin halk adına kutsal görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklarla da karşılaştıklarına dikkat çekti. Menekşe ,“Basın mensubu; halk adına gören, bizim için gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakârlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan insandır” dedi.

 

Özel Kardelen Koleji yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur.

 

Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Basının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Nevşehir basını günümüze kadar basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiği gibi bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyecektir.

 

Bu vesile ile değerli basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum dedi.