Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de oluşturulması planlanan emek bürosunun ön çalışması için Nevşehir’e gelen CHP milletvekilleri hükümete yönelik eleştirilerde bulundular.

CHP İl başkanlığını ziyaretlerinde il başkanı Kamil Gülmez ve partili yöneticilerle istişarelerde bulunan CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer ile Kayseri milletvekili Çetin Arık, emek bürolarının işlevleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 81 ilde emek bürolarımızı oluşturmaya başladık. Burada görev alacak kişiler sendikalardan ve demokratik kitle örgütlerinden isimler olacaklar. Bu emek bürolarımızın toplantıları ile emekçinin sorunları gündeme getirilecek. Şu an ülkemizde gerçek dışı günlerle emeğin içerisinde bulunduğu sıkıntılar gündeme getirilmek istenmiyor. İşsizlik artıyor. 11 Milyon işçimiz var. 1.4 milyon sendikalı işçimiz var. Taşeron işçilere verilen kadro sözü tutulmadı. O sözlerin ardından geçen bir yıllık sürede henüz taşeron işçiler kadro alamadı. Emeklilere promosyonda hükümet tutmadığı sözler arasında. Yoksulluk sınırının altında geçimini sağlamak durumunda kalan milyonlarca insanımız var. Sorunu yaşayanlarla birlikte emek hareketini yeniden hayata geçirmek istiyoruz. Bu konularda önergelerde verdik. Kadınlarla ilgili sorunları ülkemizde arttı. Kadın cinayetleri arttı. Emeklilikte yaşa takılanlar var. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşan mağduriyetler var. Bu hareketimiz sanayiciye karşı bir hareket değildir. Biz üretimin güçlendirilmesinden yanayız. Emek sermaye arasındaki ilişkide tek tarafın kazandığı bir sorunun yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Öte yandan hükümete yönelik eleştirilerde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise “Türkiye son yıllarda ciddi sıkıntılar çekiyor. Tabiri caizse Türkiye uçurumun eşiğinde. CHP alın terinin ve emeğin her zaman yanında olmuş bir parti. Diğer yandan iktidara baktığınızda alın terini ve emeği elinin tersiyle iten bir parti var. Bu anlayışın mutlaka ülkenin başından gitmesi gerekiyor. 1 Yıllık süre içerisinde meclisteyiz. Taşeron işçiliği kaldıracağız dediler. Kiralık işçiliği getirdiler. Sizler 4 ay kiralanacaksınız diyorlar. Bunların ne kıdem tazminatı, ne de yıllık izinleri olacak. Yine AKP bunları yaparken millet diyorlar. Onların milletten anladıkları yandaşları. Yabancılara çalışma izni veriyorlar. 6 milyon işsizimiz var. Cazibe merkezi olarak niteledikleri ülkemizde yaşanan sıkıntıları görmezden geliyorlar. Savaş nedeniyle ülkesinden kaçmış ve ülkemize gelmiş insanlara vatandaşlık hakkı vermeye kalkıyorlar. Bu kadar basit mi bu ülkenin vatandaşı olmak?. AKP’nin vatan, millet gibi bir derdi yok. Garabet gibi bir şey. Elden çıkan altıncı parmak gibi bir şey. Yeter ki ülkenin başında kalsınlar ve iktidarları devam etsin” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Nevşehir’de kurulacak emek bürosu için ilimize gelen CHP’li vekillere çalışmalarında başarılar diledi.