Nevşehirli Sanayi Esnafları, Yeni Sanayi Sitesi içerisindeki çöp yığınlarının ve hurda araçların çevreye zarar verdiğini belirterek biran önce çözüm bulunmasını istediler.

Sanayi esnafımız ,Yolların bozuk olması ve genel manada sanayinin bir temizlik yapılarak sanayi esnafı olarak sesimiz olarak bunları dile getirmenizi istiyoruz dediler.

Yeni Sanayi Sitesi’nin arka kısımlarına geldiğimiz zaman durumun pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz”...

Nevşehir Esnafının en büyük şikayeti çöp. Buradaki çöp yığınlarının kaldırılmasını istiyorlar. FİB Haber Merkezimize Sıkıntılarını anlatan sanayi esnafları çevre düzenlemesi ve Yeni Sanayi Sitesi’nin özellikle arka kısmında ki çöp yığınları, yol çökmelerinden dert yakındılar. Sanayi Sitesi içerisindeki çöpleri, yapılmayan yolları FİB Haber Merkezimize gösteren esnaflar “biran önce çözüm bulunmasını istediler”.

Nevşehir Belediyesine seslenen sanayi esnafları, Çevre Temizliğine Önem Verilmesini istediler! Ayrıca hem insan hem çevre sağlığı açısından çok kötü bir görüntü kirliliği içeren ve yıllardır atıl vaziyette duran bu hurda araçlarında kaldırılmasını istediler.

FİB Haber Merkezi olarak kendisiyle görüştüğümüz Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, Mevsimsel geçiş sonrası Bahar ayıyla birlikte yaklaşık olarak 10 gündür Sanayimizde Görevlendirmiş olduğumuz Belediyemiz zabıta ekiplerince sanayi bölgesinde çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. İlk olarak Sanayimizdeki yol , çevre düzeni,  çöp ve hurda araçlarla ilgili olarak sahada çalışmalarını sürdüren zabıta ekiplerimiz bizlere rapor getiriyor. Bu rapor doğrultusunda sorunlar ilgili birimlerimize paylaştırılarak öncelik sırasına göre yol işgalleri, kamuya ait yeşil alanlar dahil çözüm üretiyoruz. En kısa sürede bu konuda yapacağımız çalışmalarla sanayi esnaflarımızın bu sorunlarını halledeceğiz dedi..