TFF tarafından daha önce 18 Temmuz'da başlatılacağı açıklanan TFF 2. ve 3. Lig müsabakaları son alınan kararla birlikte, 2. Lig ve 3. Lig'de kalan maçların oynanmaya devam etmemesi kararı alındı.

Hatırlanacağı üzere, TFF geçtiğimiz hafta toplanarak liglerin kaldığı yerden 18 Temmuz tarihinde devam edeceği yönünde aldığı kararı açıklamasının ardından başta Nevşehir Belediyespor Başkanı Esat Özaltın olmak üzere birçok 2. ve 3. lig kulüpleri Türkiye Futbol Federasyonu’na büyük tepki göstermişti.

Gelen talep ve yoğun tepkiler üzerine TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri 2.ve 3. lig kulüp temsilcileri ile TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanarak TFF 2. ve 3. Lig müsabakaları ile ilgili hazırlıklar ve uygulamalar değerlendirildi.

Toplantıdan Flaş Karar Çıktı! Ligler İptal...

TFF'nin yaptığı toplantı sonucu 2. Lig ve 3. Lig'de maçların oynanmaya devam etmemesi kararı alındı. Yapılan görüşmeler sonrası, bir üst lige çıkacak takımlar ve play-off oynayacak takımlar birkaç gün içerisinde belirlenerek konu hakkında açıklama yapılacak.

Yine alınan karara göre, Bölgesel Amatör Lig (Bal'da) düşme yok. Gruplarında Lider olan takımlar ise 3 lige çıkacak. Puanları yakın olanlarla ilgilide önümüzdeki günlerde alınacak kararaın açıklanması bekleniyor.