56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun rotası açıklandı.

Türkiye Turu, 11 Nisan’da Kapadokya’dan start alacak. İlk etap 156 km olarak Kapadokya-Kapadokya olarak koşulacak. Bu etabın ardından Konya’ya transfer yapılacak ve en son 18 Nisan’da Kuşadası’nda sona erecek. 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 180 Ülkede Canlı Yayınlanacak...

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir yaptığı açıklamasında; "56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu ilimize hayırlı olsun. TRT ve Eurosport başta olmak üzere bir çok ulusal kanallarda canlı yayın yapılacak, 180'e yakın ülkede yayınlanacak. Yaklaşık 750 milyon haneye Nevşehirimizin ve ülkemizin güzellikleri aktarılıp tanıtımı yapılacaktır." dedi.

Özdemir; "Bu muhteşem organizyona dünya çapında 500 e yakın sporcu ve teknik heyetin katılımı beklenmektedir. Sporda marka şehir Nevşehir için çalışmaya devam..."

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için geri sayım başladı. Pandemi sebebiyle akıbetinin ne olacağı, 55 sene sonra ilk kez geçen sene salgın yüzünden yapılamayan TUR’un bu sene yapılıp yapılamayacağı merak ediliyordu.

BU yıl UCI’ın geçen sene oluşturduğu UCI Pro Series klasmanında koşulacak olan TUR, 11-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Normalde altı etap olarak koşulmasına alışık olduğumuz TUR bu yıl sekiz etaplı olarak yapılacak.