Ürgüp'te büyük ses getiren etkinliklerden olan Salomon Cappadocia Ultra Trail bu yıl kovid-19 sebebiyle yapılmayacak.

Organizasyon komistesinden yapılan açıklamada: "Son altı aylık süre içerisinde tüm dünyayı en ağır şekilde etkileyen pandemi dönemini hep birlikte yaşamaktayız. Hiç kimse ne kadar süreceğini bilemese de, Haziran ayı başlarında gerek Türkiye gerekse dünyanın önemli bir bölümünde gördüğümüz iyileşme ve normalleşme açılımları ile tüm hazırlıklarına olacakmış gibi devam ettiğimiz Salomon Cappadocia Ultra-Trail® yarışlarının yapılabilme ihtimalini yüksek görmekteydik.

Maalesef Temmuz ayı ile birlikte Türkiye ve tüm dünyada vaka sayılarının tekrar hızla artması ve bugün itibarı ile pandemi sürecinin geleceğinin daha da olumsuz görünmesi yarış ile ilgili planlarımızı tekrar gözden geçirmemize sebep oldu.

Tüm paydaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda, yarışlarla ilgili tüm önlemleri maksimum düzeyde alsak dahi, 60’dan fazla ülkeden binlerce kişilik sporcu, gönüllü, görevli ve sporcu yakınının seyahat etmesinin, küçük bir ilçede toplanmasının ve zaman geçirmesinin herkes için büyük risk taşıyacağına karar verdik. Ayrıca bilim insanlarının sonbaharda vaka artışı ile ilgili tahminlerini de göz önünde tutarak, maalesef 7. kez yapmayı planladığımız Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2020’yi üzülerek iptal etme kararı aldık.

Şu ana kadar kaydını tamamlamış katılımcıların mağdur olmaması için tüm hazırlıklar yapılmıştır. Kaydını yaptıran arkadaşlar kişisel sayfalarına girerek kayıt aktarımı veya tam iade opsiyonlarını değerlendirebilirler. 2021’de Kapadokya’da görüşebilmek dileğiyle. Sağlıkla Kalın!" denildi.