Nevşehirli Down sendromlu Milli sporcu Ramazan Ünlü, 2022 Haziran ayının 20-26 tarihleri arasında Çekya'nın Nuymburk kentinde yapılacak olan Down sendromlular dünya şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi Cirit atma, disk atma,1500 m yürüyüş dallarında temsil edecektir.

Spor aşkı engel tanımıyor...

Nevşehirli gururumuz Milli sporcu Ramazan Ünlü, Nevşehir ili Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde 2002 yılında doğdu.

5 çocuklu çiftçi bir ailenin en küçük çocuğu. 2019 yılında başlamış olduğu sporda ilk yılında Türkiye özel sporcular Atletizm yarışmalarında Türkiye 2. Olmuştur.

2021 yılında seçilmiş olduğu milli takım ile İtalya'nın Ferrara kentinde yapılan Down sendromlular atletizm Avrupa şampiyonasında cirit atma dalında  Avrupa 2. Ve 1500 m yürüyüş dalında Avrupa 3. Olmuştur.

2022 Haziran ayının 20-26 tarihleri arasında Çekya'nın Nuymburk kentinde yapılacak olan Down sendromlular dünya şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi Cirit atma, disk atma,1500 m yürüyüş dallarında temsil edecektir.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli gururumuz Ramazan Ünlü'ye ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney'e başarılar diliyoruz.