Nevşehir Merkez Spor Kompleksi içerisindeki 3 Nolu Çim sahada dün oynanan Kapadokya Göremespor 0-1 İçelspor Bal ligi 5.Grup 15.hafta karşılaşmasına 7 kırmızı kart ve beraberinde maç sonu İçelspor'un çıkardığı olaylar damga vurdu.

Kapadokya Göremespor, şuana kadar 68 Aksaray Belediyespor, Mut İdman Yurdu, Silifke Belediyespor dahil kendi sahasında oynadığı ve bu maçlarda aldığı mağlubiyetler sonrası hiçbir maçta olay yaşanmadı.

Yok Böyle Birşey...

Şimdiye kadar grupta ligin en centilmen takımlarından olan Kapadokya Göremespor'un kendi sahasında oynadığı İçelspor maçının sonunda rakip ekibin çirkin saldırısı sonrası yaşananlar ise, futbol adına utanç verici idi.

Kapadokya Göremespor Kulübü, dün oynanan karşılaşmada Teknik Direktör İsmail Güzel'e, İçelspor tarafından yapılan çirkin saldırı için bir kınama mesajı yayınladı.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ... 28 Ocak 2019 KINAMA DEĞERLİ FUTBOLSEVERLER ve FUTBOL CAMİASININ SAYGIDEĞER İNSANLARI,

Dün kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız müsabakadan sonra yaşanan gelişmelerden sonra rakip kulübün kendi sayfasında yaptığı “ Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” tarzı yaptığı paylaşımlar bizi bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde bırakmıştır. Olayların başlangıç noktası rakip takımın ESAME LİSTESİNDE ismi olmayan rakip takımın yöneticisi VEDAT ÇOBAN ın yardımcı hocaların ve kalecisinin atılan golden sonra bizim hocalarımıza ve yedek kulübemize yönelik ağza alınmayacak küfürler ve yaptıkları el kol hareketleridir..

Merak ettiğimiz listede ismi olmayan birinin sahaya NASIL ve NİÇİN girdiğidir. Maçın bitiş düdüğüne kadar dolu tribünler önünde olmasına rağmen maçta hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Maç bitmiş ve sahanın içinde kalan hocamız rakibin bu yöneticisi VEDAT ÇOBAN a golden sonra neden küfür ettiğini sormak istemiş bunun karşılığın da yine küfür yemiş ve devamında da bütün takım dışarı çıktığı için sahanın içerisin de tek başına rakip takım tarafından dövülmüştür.

ŞİMDİ ŞUNU KAFANIZA İYİCE SOKUN, Kulüp imajı ve Spor ahlakı öyle klavye başına oturup sahanın içerisinde 20 kişi tarafından dövülen ve hocasını kurtarmak için sahaya girmek isteyen futbolcuları ve yöneticileri engelleyen ve polisin biber gazına maruz kalan bizlerin görüntüsünü paylaşıp altına da yıllardır futbol camiasını içinde olan ve herkes tarafından sayılan sevilen İSMAİL GÜZEL hocamız hakkında asılsız ve çirkin ifadeler kullanmakla elde edilmiyor, Kulüp imajı ve Spor ahlakı 52 yaşındaki bir futbol emekçisine yaptıkları saldırıdan sonra polisteki ifadelerinin ardından sanki zafer kazanmış gibi futbolcularının sırıtarak fotoğraflarını paylaşmakla da elde edilmiyor, Şunu iyi bilin ki hem bizler hem bizim değerli hocamız bu camianın içinde devamlı olacağız ama sizin ve kulübünüzün ilerleyen dönemde nerelerde olacağınızı hep beraber göreceğiz inşallah. Bu vesile ile kulübümüzle ve hocamız la ilgili hukuki sürecin ve haklarımızın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Bizler bu saldırının sadece bize değil bütün futbol camiasına ve ekmeklerini buradan kazanan bütün hocalarımıza yapılmış kabul ediyoruz. ve adı herkes tarafından malum kulübü şiddetle KINIYORUZ. Tekrar Kapadokya dan hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor takdiri siz değerli kamuoyuna bırakıyoruz..

KAPADOKYA GÖREME SPOR KULÜBÜ

Bizde www.fibhaber.com Ailesi adına Başta Türk Futbolunun en kişilikli ve beyefendi Teknik Direktörlerinden İsmail Güzel ve Kapadokya Göremespor ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 

Edinilen bilgilere göre esame listesinde yer almayan İçelsporlu o isimin olaylara sebep olduğu iddia edildi. O ismin İçel Yöneticisi Vedat Çoban olduğu iddia edildi.

Maç sonrası İçelsporlu futbolcuların emniyette ifadeleri alındı.