Hafta sonu oynanan Beşiktaş-Sivasspor Spor Toto Süper Lig Müsabakasında siyah-beyazlıların ilk golünü atan ve gösterdiği başarılı performansla tüm futbol otoriterlerinin öve öve bitiremediği Güven Yalçın'ın Nevşehirli olduğunu biliyormuydunuz.

Hafta sonu oynanan Sivasspor karşılaşmasında Beşiktaş’ta hücum hattında ilk kez ilk 11'de görev alan Nevşehirli 19 yaşındaki Güven Yalçın gösterdiği başarılı performansla tüm futbol otoriterlerinden tam not aldı. Bu önemli lig maçında Beşiktaş belkide maçı kaybetti ama Nevşehirli Güven'i kazandı. 

İşte Nevşehirli Güven'in ilk 11'de şans bulduğu o kadroda bakın kimler var:

Beşiktaş: Tolga, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner Erkin, Atiba, Oğuzhan, Ricardo Quaresma, Babel, Ljacic, Güven Yalçın

Güven Yalçın, Beşiktaş formasıyla ilk golünü Sivasspor'a attı. Genç futbolcunun golünün ardından Vodafone Park'ta "Hoş geldin Güven" anonsu yapıldı"
Güven Yalçın Beşiktaş formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıktığı maçta 11. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından Vodafone Park'ta "Hoş geldin Güven" anonsu yapıldı. Güven Yalçın böylelikle Siyah-Beyaz formasıyla çıktığı ilk resmi maçındaki ilk golünü, Vodafone Park'ta Sivasspor'a attı. 


Başarı tesadüf değildir...
Milyon eurolar kazanan futbolcu ağabeylerinin yanında hırsla top koşturan ve Sivasspor maçında Beşiktaş formasıyla ilk golüne imza atan 19 yaşındaki Nevşehirli oyuncu, taraftarların da bu aralar en çok destek verdiği isim olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş'ta Güven Yalçın'ın kazandığı para ise ayda sadece 8 bin euro. Güven Yalçın sezon başında Leverkusen'den 100 bin euro karşılığında transfer edilmişti. 


Sezon başında Bayer Leverkusen’in genç takımından transfer edilen Nevşehirli genç futbolcu Güven, Sivas karşısında takımının tek golünü kaydetmişti. Maç içerisindeki hırslı görüntüsü, topla her buluştuğunda hep hücumu düşünmesi ve oyun zekası, bilgisiyle teknik ekipten tam not aldı. Başarılı oyuncunun ilerleyen karşılaşmalarda daha çok süre alması bekleniyor

Güven Yalçın kimdir? 16 yaşında Almanya'ya işçi olarak giden bir babanın çocuğu olarak 1999 senesinde, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde dünyaya gelen Güven Yalçın, futbolla ilk profesyonel adımını, henüz 4 yaşında yaşadığı bölgenin takımına kayıt olarak attı. 5 yaşında geldiğinde ise Bayer Leverkusen kulübünün altyapısında eğitim görmeye başladı. 1 ablası bulunmaktadır.

Bayer Leverkusen takımının altyapısında gösterdiği başarılı performans sonrası 2018 senesinde 19 yaşındayken Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş kulübünün dikkatini çekti ve bonservissiz olarak siyah beyazlı takıma transfer oldu.

Bir röportajında, babasının Almanya'da transport işiyle ilgilendiğini, Belçikalı Futbolcu Eden Hazard'ı örnek aldığını, ileride Premier Lig'de forma giymek istediğini ve futbolunda en çok şutlarını beğendiğini söylemiştir.

Güven Yalçın nereli?

Adı belli Plakası 50 O Bir Nevşehirli...

www.fibhaber.com Ailesi olarak, Aslen Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Egrikuyu köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Türk futbolunun gelecek vaat eden genç yıldız oyuncusu Güven Yalçın'a futbol yaşamında başarılar diliyoruz. 

Tatilini geçirmek üzere sık sık Nevşehir'e gelen başarılı futbolcu Güven Yalçın baba tarafından aslen Nevşehirli'dir. Her sene mutlaka Nevşehir’e akrabalarını ziyaret için gittiğini ve dedesi ile Babaannesi’nin Nevşehir’de yaşadığını belirtmiştir.

Güven Yalçın
Doğum:    1999-01-18 (19 yaşında)
Nereli:    Nevşehir
Burç:    Oğlak
Meslek:    Futbolcu

Son Transferleri
2018    Beşiktaş
2016    Leverkusen U19
2014    Leverkusen U17
2014    Leverkusen Alt.

Şimdi Gelin Güven Yalçın'ın gol anonsu.. Gecenin tek kazancı, tek rengi..