TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Spor ile Hayata Gülümse" projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 20 şehit ve gazi çocuğu Atiker Konyaspor-Fenerbahçe maçını tribünden izledi.

Yine karşılaşmayı tribünden izleyenler arasında Nevşehir'den Sarı-Lacivertli renklere gönül veren Fenerbahçeli Fatih Zağlanmış ve Murat Akyüz 'de vardı. Şehit ve Gazi çocuklarla birlikte objektiflere poz veren Zağlanmış; Öncelikle bu güzel uygulamaya ve anlamlı buluşmaya imza atan, Nevşehirli olmasıyla gurur duyduğumuz Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı değerli hemşehrimiz Sayın Rasim Arı'yı tebrik ediyorum. Bu gün renklerine sevdalı olduğumuz Fenerbahçe maçını Konya'da şehit ve gazi çocuğu kardeşlerimizle birlikte takip etme şansı yakaladık. Şehitlerimizin  bize bıraktığı emanetleri olan anneleri, babaları, kardeşleri, eşleri ve çocukları, gazilerimizin emanetleri bizler için çok önemlidir. Bu emanetler bizim baş tacımız. Onlar için ne yapsak azdır. Bu vesile ile tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun, gazilerimize Allah şifalar diliyorum. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Sorumlu Kenan Yalçın Akikol, "Projemizi Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bey'in talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Spor Hizmetleri Dairesi öncülüğünde gerçekleştiriyoruz. Projemizin başında Daire Başkanı Rasim Arı var. Türkiye'nin her ilinden şehit ve gazi çocuklarımızı her hafta, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Milli maçlar, voleybol ve basketbol maçlarına götürüyoruz. Bir gün konaklamalı olarak gidiyoruz. Maçtan önce çocuklarımızı gezdiriyoruz. Şehrin bazı tarihi yerlerini tanıtıyoruz. Atiker Konyaspor-Fenerbahçe maçıyla beraber şimdiye kadar toplam 53 haftadır projemize devam ediyoruz. Bazen fikstürün yoğunluğuna göre haftada 2 veya 3 organizasyon olabiliyor. Kız ve erkek çocuklarımıza ayrı ayrı yapıyoruz. Kız çocuklarımızı bayan voleybol ve basketbol maçlarına, erkek çocuklarımızı da ağırlıklı olarak futbol maçlarına götürüyoruz. Çok da destek görüyor. Amacımız 81 ili bitirdikten sonra ikinci kez her ili gezdirmek. Maçlara ortalama 20 çocuk götürüyoruz. Projemiz takdir görüyor." şeklinde konuştu.