Türkiye Futbol Federasyonunca 24 Şubat 2017 olarak belirlenen 2016-2017 futbol sezonu 2. Dönem ara transfer döneminin son gününde Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü ardı ardına yaptığı transferleri açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde kurulan ve Nevşehir 2. amatör ligine iddialı bir giriş yapan Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü 9 futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Kulüp binasında yapılan imza törenine Kulüp Başkanı Bayram Ekici, yöneticiler, teknik ekip ve taraftarlar katıldı. İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Başkan Ekici, Nevşehir´in uzun yıllardır hasret kaldığı profesyonel futbol takımını oluşturmak için uzun soluklu bir projeye imza attıklarını söyledi.

Ekici açıklamasında “Nevşehir´in profesyonel futbolcu yetiştirmesine vesile olacağız. Bunun için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu şehir için birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyordu ve biz de elimizi taşın altına koymaya karar verdik.

Geçtiğimiz günlerde futbol okulumuzu açtık ve çalışmalarımız istikrarlı bir şekilde yürüyor. Güzel ve başarılı bir teknik ekip oluşturduk. Yeni nesil futbolcular bu okuldan yetişecek. Biz başarılı olacağımıza inandık ve başarı için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz” diye konuştu.

Nevşehir 2. Amatör liginden 1. Amatör lige yükselmek için iddialı bir ekip oluşturan Nevşehir 1969 Gençlik ve Spor Kulübü´nün en iddialı transferleri Galatasaray´da da forma giyen kaleci Ersoy Uçtu. Ersoy Uçtu Galatasaray başta olmak üzere Medipol Başakşehir, Eskişehirspor, Güngörenspor, Eyüpspor, Gebzespor, Mardinspor, Yozgatspor, Siirtspor, Çorluspor, 68 Yeni Aksarayspor´da forma giydi.

Kulübün iddialı diğer transferi olan ve stoper olarak görev yapacak olan Oğuz Bodur ise Niğde Belediyespor, Bakırköy, İstanbulspor kulübü, Cizre, Kasımpaşa, Küçükçekmece ve Bafraspor´da forma giydi.

Sol bek Mazlum Demircan da bugüne kadar Mardin Kızıltepe ve Birlikspor formaları giydi. Orta saha transferi  Hasan Hüseyin Coşkun da 68 Yeni Aksarayspor  ve Aksaray Eğitim Gençlik´de forma giydi.

Sağ ve sol açık mevkilerinde oynayabilen Yunus Emre Karataş ise Derinkuyuspor´dan transfer edilen isim oldu. Stoper Hasan Basri Efesoy da bugüne kadar Kayseri Sağlıkspor ve Kayseri Şekerspor formalarını giydi. Forvette oynayacak Gökhan Onur da Ürgüpspor´dan transfer edildi.

Sağ açık Batuhan Ülger de Nevşehir İl Özel İdarespor´dan transfer edilen isim oldu. Ön libero olarak görev alacak olan Ali Önemli de bugüne kadar Nevşehir İl Özel İdarespor, Hisarspor ve Kapadokya Avanosspor´da forma giydi.

Nevşehir 1969 Gençlik ve spor kulübü transferin son saatlerinde ise Kapadokya Avanosspor forması giyen kaleci Ömür Dursun ile anlaşarak yeni sezonda büyük başarılar elde etmek için kolları sıvadı ve yakında antrenmanlara başlayarak yeni sezon çalışmalarının startını vermiş oldu.


Alpaslan Körükcü