Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ülke genelinde her yıl ekim ayının ikinci haftası kutlanılan, bu yılda  4-10 Ekim 2021 tarihleri arasında kutlanılacak olan Amatör Spor Haftasının açılış töreni Nevşehir'de kortej yürüşü ile başladı.

Düzenlenen kortej yürüşüne Nevşehir AK parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Sporculare Antrenörler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 "Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım"

'Amatör Spor Haftası' etkinliğine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Harekette, bereket vardır…” Amatör Spor Haftası kapsamında genç sporcularımızın yürüyüş etkinliğine bizler de katıldık. Her yaşta sağlık için spor önceliğimiz olmalıdır. Bizler de sporu ve tüm sporcularımızı desteklemeye DEVAM edeceğiz" dedi.

Hedef ‘Sağlıklı Yaşam’

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, tüm vatandaşlara spor yapmalarını önererek “Sürekli gençlerimize ve vatandaşlarımıza spor yapmayı öneriyoruz. Sağlıklı beslenme ve spor gerçekten çok önemli. Çünkü çağımızın hastalığı obezite ile en iyi mücadele etmenin yolu, sağlıklı beslenmekten ve düzenli spor yapmaktan geçiyor. En kolay yapacağımız sporların başında ise yürüyüş ve bisiklet geliyor. " dedi.

Nevşehir'de 'Amatör Spor Haftası' düzenlenecek olan çeşitli müsabaklarla ( Bisiklet, Masa Tenisi su topu, halter Özel Sporcular futbol, Voleybol, Basketbol ,Hentbol müsabakaları ile tamamlanacak.