Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Damat İbrahim Paşa Ortaokulunda öğrencilerimizin okula keyifle devam etmesi, kaygılarının azalması ve sporla tanışmaları için çeşitli etkinlik düzenledi. Etkinliğe İl Müdürü Muhsin Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Yüzer, Antrenörler, Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler katıldı. 

Eğitime devam eden Ortaokul öğrencileri İl Müdürlüğünce okulun bahçesine kurulan spor parkurlarında gönüllerince eğlenip spor yapmaları ve teknolojiden uzak keyifli vakit geçirmeleri sağlanırken unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları ile miniklerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. 

İl Müdürü Özdemir; “Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak birçok alanda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenliyoruz. Bu anlamda bugün Damat İbrahim Paşa Ortaokulunda eğitime devam eden öğrencilerimizin sporla tanışmaları amacıyla böyle bir etkinlik düşündük. Çocuklarımızı küçük yaşta sporla tanıştırıp sporu tabana yaymak için bu faaliyetleri artırarak devam ettireceğiz. Haftanın belirli günleri ekibimizle birlikte özellikle köy okullarına gidip çocuklarımızı hem eğlendirip hem de sporla tanıştırmak istiyoruz. Çocuklarımızı ne kadar küçük yaşta sporla tanıştırabilirsek hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerini çok daha olumlu yönde geliştirebiliriz diye düşünüyoruz” dedi.