Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Nevşehir'de Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Gençlik Spor İl Müdürü Muhsin Ödemir, ilgili kurum müdürleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Damat İbrahim Paşa Kapalı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde eğitimler ile 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 22 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi tarafından alınacak.

 Vali Becel, yüzmeden tenise, okçuluktan, güreşe, cimnastikten judoya kadar 22 branşta açılan yaz spor okulları ve engelsiz spor okullarında gençlere başarırlar diledi.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılışı Gerçekleştirildi

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları bu yıl da düzenlenen çeşitli gösterilerle açıldı.

Spor Kompleksinde çok sayıda vatandaşımız ve sporcularımızın katılımı ile kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik Damat İbrahim Paşa Spor salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile devam etti. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, sporcular ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan coşkulu programda konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin oluşturduğu bu yılki yaz spor okullarında toplamda 22 branşta eğitim verileceğini dile getirdi.

“NEVŞEHİR İÇİN GURUR VERİCİ”

“Bizim için ilimiz için son derece önemli olan ve gurur verici bir gün olan bugünde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Sezer Becel, “Nevşehir’e yeni kazandırdığımız tesislerle hemen hemen her dalda sporcu yetiştirmek için son derece önemli değerli bir merkez haline geliyor. Nevşehir spora sporcuya dost bir şehir oluyor. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik Spor Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Nevşehir tarihinde bu kapsamlı büyük bir Gençlik Spor tesisleri yatırımı alacak. Şu anda ihaleleri gerçekleştiriyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu yatırımlar tamamlandığında hangi alanda olursa olsun sporla buluşmak isteyen her çocuğunuza her gencimize imkan sunabileceğimiz tesislerimiz olacak. Dışarıdan ilimize gelip kamp yapmak isteyen tesislerden faydalanmak isteyen diğer bölgelerdeki sporcularda imkan sunacak.  İlimizin ekonomik olarak da gelişmesine desteklenmesine de spor kenti olan Nevşehir’e destek sağlayacak.” dedi.

“GENÇLERİN SPOR YAPMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Nevşehir Valiliği olarak gençlerin spor yapmasını önemsediklerini ifade eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Okula başladığında ve okula başlamadan önce çok erken yaşlarda her gencimizin en az bir spor dalında faaliyet görmesini istiyoruz. Spor yapan çocuklardaki ve gençlerdeki kişisel disiplin, iç disiplin kurma diğerlerine göre çok daha iyi oluyor. Bu beraberinde akademik başarıyı da getiriyor. Onun için ilimizde Şaziye'lerin, Yaşar’ların, Ramazan’ların, Esra’larının sayılarının artmasını istiyoruz. Milli sporcu sayımızda üst noktalara taşımak istiyoruz. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da bayrağımızı dalgalandırdıklarında göğsümüzü kabartıyorlar ve bizi gururlandırıyorlar. Bizi gururlandıracak gençlerimiz sayısının artmasını istiyorum” dedi.

“22 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK”

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak açılış yapılacak olan spor okullarının Nevşehir gençleri ve sporcuları içinde başladığına vurgu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ise, “İl merkezimizde toplam 22 farklı branşta Antrenörlerimiz eşliğinde açılacak olan spor okullarımız aynı zamanda ilçelerimizde de açılacaktır.” bilgisini aktardı.

“BU FAALİYETLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile yaz boyunca merkez ve ilçelerimizde sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, çocukları ve gençleri çeşitli teknolojik bağımlılıklardan uzaklaştırmak, hem fiziksel hem zihinsel he de ruhsal anlamda gelişimlerine katkı sağlamak, çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla 5-18 yaş aralığındaki tüm gençleri spor okullarına beklediklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, “Sporun tabana yayılması, toplumun her kesiminin spor tesislerine erişiminin artırılması ve devamında yapılan desteklerle nitelikli sporcu sayımızın artırılması için başta Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük gayretleriyle her geçen gün çıtamız daha da yükseliyor ve göğsümüzü kabartan sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Ülkemiz 2000 Sidney Paralimpik Oyunlarına sadece 1 sporcu ile katılıp madalya alamazken 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına 87 sporcu ile katılıp ikisi altın olmak üzere toplam 15 madalya kazanmıştır.

Bu bağlamda son yapılan Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarında Türkiye hem katılım sayısı anlamında hem de alınan başarılar ve şampiyonluklarla olimpiyatlara damga vurdu. Kadın goalbol takımımız başta olmak üzere Masa Tenisi, Karate, Taekwondo, Yüzme ve birçok branşta harika sonuçlar elde edildi.

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında birbirinden güzel sonuçlar ve başarılar alınmaya devam etmektedir. Son olarak Halter Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ilimiz sporcularından Şaziye Erdoğan Büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonu olurken Yaşar Karaca Yıldızlar kategorisinde Dünya 2.si, Özel Sporcumuz Ramazan Ünlü ise Down Sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonasında 2. Olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

İlimizde ve ülkemizde böyle başarılar oldukça çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmek kaçınılmaz olur. Bu vesileyle GSB spor Okulları ve GSB Engelsiz spor Okullarımızın ilimize sporcularımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinize şahsım ve kurumum adına saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ise öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı. Sporcuların tören geçişi ardından program sona erdi.

İŞTE FAALİYET VERİLECEK O BRANŞLAR…

Nevşehir'de açılışı düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarında, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme spor dallarında faaliyet gösterilecek.