Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Polonya’da devam eden Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında silkmede 163 kg kaldırarak Avrupa rekoru kırdı. Silkmede Avrupa şampiyonu olarak altın madalya kazanan sporcumuz toplamda ise kaldırdığı 287 kg ile Avrupa ikincisi oldu.

YAŞAR KARACA REKORLA AVRUPA İKİNCİSİ

Polonya’nın Raszyn şehrinde organize edilen Gençler ve U-15 Avrupa Halter Şampiyonasında yıldız erkekler 73 kiloda yarışan milli sporcumuz Yaşar Karaca
koparmada 124 kilo, silkmede 163 kiloluk kaldırışıyla altın, toplamda ise 287 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Toplamda Avrupa ikincisi olan sporcumuz 163 kiloluk silkme kaldırışıyla Avrupa rekoru kırdı.

Nevşehir'in 'Cep Herkülü' Yaşar Karaca Halterde Naim'in İzinde

Nevşehir'in milli gururu Yaşar Karaca, kendisine dünya halterinin efsane ismi merhum Naim Süleymanoğlu’nu örnek aldığını söyledi. Polonya'da düzenlenen Avrupa Halter şampiyonasında İstiklal Marşı’nı okuttuğunu belirten Karaca, bunun ülkem, Nevşehir'im, ailem ve tüm sevenlerim adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Nevşehir seninle gurur duyuyor...

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’da, Türk Milli Takımı ile Polonya’da bulunan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Antrenörü Burak Erdoğan ve Yaşar Karaca’yı tebrik etti. Savran, “Ay yıldızlı forma ile ülkemizi başarıyla temsil eden ve Avrupa rekoru kıran Yaşar Karaca’yı ve antrenörü Burak Erdoğan’ı kutluyorum. Nevşehirli gençlere fırsat verildiğinde, destek olunduğunda neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiler.” dedi.