Nevşehir'in ilk olimpiyat sporcusu Milli boksör Esra Yıldız'ı ailesi ve protokol canlı yayında izledi. 

2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında Nevşehir'in ilk olimpiyat sporcusu olan Esra Yıldız, kadınlar 60 kilogramda ringe çıktı. Son 16 mücadelesinde Arjantinli boksör Dayana Erika Iohanna Sanchez’i 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Kapadokya Kültür merkezinde Nevşehirli milli gururumuzun karşılaşmasını canlı yayında birlikte izleyen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Esra Yıldız'ın ailesi ile sporseverler heyacanına ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte ortak oldular.

"Gönüllerin şampiyonu"

Anne Selma Yıldız, karşılaşmanın başından sonuna kadar dualar eşliğinde kızının maçını izlerken, baba Tahsin Yıldız da heyecandan oturamadı.

Kızlarının çeyrek finale çıkmasının ardından büyük sevinç yaşayan ve karşılaşmayı mutluluk gözyaşlarıyla izleyen Esra Yıldız'ın ailesi, "Kızımız ile gurur duyuyoruz. Her zaman onun yanındaydık. Yine yanında olacağız. O bizim gönüllerimizin şampiyonu. Oraya gitmesi bile büyük bir gurur. Ona her zaman destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Genç sporcumuzu tebrik eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Nevşehir'imizin bir evladının 2020 Tokyo Olimpiyatlarına gitmesinden ve ilk defa bir Nevşehirli sporcumuzun olimpiyatlara katılmasından büyük gurur duyuyoruz. Bizler Esra kardeşimizin başarılarına defalarca şahit olmuştuk. Fakat tüm Dünyanın takip ettiği uluslararası bir platformda elde edilen her bir başarı ülkemiz adına çok değerli ve çok önemli. Umuyorum ki olimpiyatlarda finallere kadar yükselerek bu başarısını altın madalya ile taçlandıracaktır. Dualarımız Milli gururumuz Esra Yıldız başta olmak üzere tüm sporcularımızla birlikte..." dedi.

Belediye Başkanı Savran ise Nevşehir halkının haklı bir sevinç yaşadığını belirterek, "Esra Nevşehir'e bir ilki yaşatıyor. İnşallah Nevşehir'e bir olimpiyat madalyası kazandıracak. Nevşehir'de amatör branşlara önem vermeye başladık. Nevşehirli gençlerimizin fırsat bulmasını sağlayarak daha çok sporcumuzun bu tür müsabakalarda derece elde etmesini sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Milli boksör, çeyrek final maçını 3 Ağustos Salı günü oynayacak. Milli boksör bu karşılaşmayı da kazanırsa olimpiyat madalyasını garantileyecek.