Türk atletizminin kış sezonundaki en önemli faaliyetlerinden biri olan Kulüplerarası Türkiye Kros Ligi Eleme Yarışları 12 Ocak 2013 günü Adana Merkez Park’ta 5 farklı kategoride 258 kulüp 1318 sporcunun katılımı ile yapıldı.

 

Bu yıl kros ligine ilk defa katılan Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı, tüm camiayı şaşırtarak büyük bir başarı elde etti. Yarışa katılan diğer kulüplerden farklı olarak Nevşehir dışından sporcu transferi yapmadan kurulan Atletizm Takımımızın bu başarısı Federasyonu Başkanı Mehmet Terzinin gözünden kaçmadı ve başkan sporcularımızın yanına gelerek tek tek sporcularımızı tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kros 1. lige katılmaya hak kazanan Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı, 9 Şubat 2013 günü Antalya’da ve 16 Mart 2013 günü ise Kuşadası’nda mücadele edecek.

 

Daha önceki yıllarda, özellikle kros liginde bu başarıyı yakalayamadıklarını belirten Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın,  sporcuların bundan sonra düzenlenecek uluslararası müsabakalarda başarı yakalayacaklarının sinyallerini bu yarışma ile verdiklerini söyledi.

 

Taşğın açıklamasında “Yarışmadaki bu başarımızda Antrenörümüz  Resul Köstekçi’nin büyük gayretleriyle  çok iyi bir ekibe sahip olmamızın büyük payı var. Buradan tesislerini ve  personelini sporun gelişmesi için seferber eden,  her türlü desteği sporcularımıza sağlayan Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Ünlüer ve ekibine, sporcularımızın eğitim görmekte oldukları tüm okul idareci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyorum.

 

Ayrıca Nevşehir’de spor kültürünün geliştirilmesi ve Türk sporuna katkıda bulunmak için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a tüm sporcularımız adına teşekkür ediyorum” dedi.