Türkiye 16 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve ülkemiz genelinden 647 sporcunun katılımıyla 24-25 Ocak tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen şampiyonaya İlimizi ve Üniversitemizi temsilen katılan Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı Sporcularından Oğuzhan Benli Türkiye 2’incisi oldu.  Şampiyona sonunda sporcularımız 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak İlimizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

 

Elde ettikleri başarılardan dolayı sporcuları tebrik eden Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, “Gerçekleştirilen şampiyonada İlimizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da yapılacak her türlü sportif etkinlikte güzel başarılar elde edeceğimiz inancındayım” dedi.

 

Şampiyonayı izleyenler arasında yer alan ve değerlendirmede bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise “Ülkemizin dört bir tarafından sporcuların katılımlarıyla gerçekleştirilen şampiyona şölen havasında geçti. Rekabetin üst düzeyde olduğu heyecanlı bir şampiyona izledik. Genç atletlerimiz ardı ardına başarılar elde ederek ara tatillerine de karne hediyesi olarak madalya ile girdiler” diye konuştu