Nevşehir’in sportif tanıtımında üzerine düşen görevi en üst düzeyde yerine getiren Nevşehir Üniversitesi, bünyesinde kurduğu Gençlik ve Spor Kulübü ile amatör ve profesyonel düzeyde her türlü sportif faaliyete katılarak başarılar elde etmeye devam ediyor.

 

Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, 12 Ocak 2013 tarihinde Adana’da düzenlenecek olan ve ülke genelinden yaklaşık 2000 sporcunun katılacağı Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Müsabakalarına Nevşehir’i temsilen 10 sporcuyla katılacak. Gerçekleştirilecek olan müsabaka sonrası ilk 15’e giren kulüpler 9 Şubat’ta Antalya’da ve 16 Mart’ta ise  Aydın Kuşadası’nda düzenlenecek final kademesinde mücadele verecek.

 

 Gerçekleştirilecek olan şampiyonada Nevşehir’i ve Nevşehir Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını söyleyen Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, “12 Ocak’ta Adana’da düzenlenecek olan Kulüplerarası Kros Ligi Şampiyonasına İlimizi ve Üniversitemizi temsilen 10 sporcumuzla katılıyoruz. Buradan güzel dereceler elde ederek gerek ilimizi gerekse üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

 

 Köstekçi ayrıca, spora ve sporculara büyük önem verdiklerini belirterek, “İlimizde spor kültürünün gelişmesinde desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile Gençlik ve Spor Kulübüne,  tüm spor camiası ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.