. Yaklaşık maliyeti 1.733.000 TL olan Gençlik Merkezinin ihalesi 28.08.2012 de tamamlanmış olup yer teslimi 17.12.2012 tarihinde Koçyiğit Mühendislik ’e yapılmıştır. 350 günde teslim edilmesi gereken Gençlik Merkezinin 28.11.2013 te bitirilmesi planlanmaktadır.

Gençlik Merkezi içerisinde çok amaçlı kapalı spor salonu, öğrencilerin farklı branşlarda eğitim alarak, kendilerini geliştirebilecekleri ve eğitim alacakları etüt salonları, okuma salonları ve kütüphane yer almaktadır.

İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, “ Bir yıldan daha kısa sürede tamamlanması planlanan Gençlik Merkezinde gençler sosyal alanda faaliyet gösterebileceği gibi içerisinde yer alan çok amaçlı spor salonuyla spor yapma imkanı da bulacak. Gençlerimiz hem Gençlik Merkezinden hem de spor tesislerimizden yararlanmakla boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek sokakların ve internetin zararlarından uzak kalacaklardır. Bir yıllık çalışmalarımız sürecinde ilimize yüzme havuzu, Gençlik Merkezi, Hacıbektaş Sentetik Futbol Sahası, Kozaklı Spor Salonunun yapılmasında ve tesislerin modernizasyonunda emeği geçen Sayın Valimiz Abdurrahman SAVAŞ’a, Nevşehirli Milletvekillerimiz Sn.Erdal FERALAN’a , Sn. Ebubekir GİZLİGİDER’e ve Sn. Murat GÖKTÜRK’e teşekkür ederim.” Dedi.