Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘’Gençlik Projeleri Destek Programı’’ kapsamında HASÇED (Hasan Emmi Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği) tarafından yürütülen projede, Nevşehir’li gençlerin yüzü gülecek. 

Kulüp Başkanı ve proje yürütücüsü Atila UĞUR yaptığı açıklamada: ‘’Gençlerimizde milli tarih ve milli bilinç oluşturmak geleceğimizin en önemli   hususiyetlerindendir. Bu doğrultuda geleneksel sporlarımız olan ‘’geleneksel türk okçuluğu’’, ‘’atıcılık’’ ve ‘’bilek güreşi’’ hem milli bilinç oluşturma amacını gerçekleştirici hem de gençlerimiz için cazip bir aktivite alanıdır. Projemiz dünyada   gün geçtikçe popülaritesi artan engelli  sporları ve geleneksel              sporların ükemizdeki gelişimine katkı sağlayacaktır. Geleneksel sporlarımızın Nevşehir’de yazılı  ve görsel medya üzerinden  özellikle de engelli gençlerimizin  tanıtımıyla cazibesi ve yayılımı hızlı bir şekilde yükselecektir.  

Özellikle geleneksel sporların cazibesinden faydalanarak kendileri ve çevresi için risk oluşturabilecek gençlerimizi rehabilite edip topluma kazandırmak, sivil toplum  hizmetlerinin en önemlisi olarak görülebilir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi  engelli vatandaşları ile ilgilenmesi ile doğru orantılıdır. Bu proje ile biz de toplumsal hizmetin bir  parçası olmayı amaçlıyoruz.  

Bu projede engelli gençlerimiz  ile parçalanmış aile mensubu gençlerimiz bir araya getirilmiş olacaktır. Bu birliktelik ile hayatlarındaki olumlu şeylerin olumsuzlardan daha fazla olduğunu fark edeceklerdir. Engelliler düzenli bir aileye sahip  olmanın artılarını, parçalanmış aile mensubu gençlerimiz de sağlık ve sıhhatlerinin kıymetini  anlamış olacaklardır. ‘’ dedi.       

Proje sekreteri H.İbrahim UYGUR  ise yaptığı açıklamada: ‘’19 Haziran Cumartesi başlıyoruz. Haftada 1 gün cumartesi öğleye kadar ve öğleden sonra 2 grup halinde yapılacak  olan çalışmalarımız toplamda 42 kişiyi içermektedir. 3 spor dalında antrenörlerimizin eşliğinde yapılacak çalışmalar  3 ders halinde (toplam 3 saat) olarak yapılacaktır. İsteyen sporcularımız Türkiye geneli yarışmalar için hazırlanacaktır. Engelli öğrencilerimiz Nevşehir  Belediyesi’nin engelli aracıyla evden alınıp yine evine bırakılacak olup katılım tamamen  ücretsizdir.        

4 aylık proje bittikten sonra da bu gençlerimizle spor çalışmalarına devam ederek ilerde, engelli-engelsiz branşlarda şampiyonlar çıkarmak istiyoruz. 

Özellikle her türlü desteği bizden esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin ÖZDEMİR’e ve engelli gençlerimizin spor salonuna taşınması noktasında destek veren Nevşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. 

10 ile 29 yaş arası Bedensel   engelli ve anne veya babası vefat etmiş-boşanmış gençlerimizi  bekliyoruz.  

İrtibat için H.İbrahim UYGUR 0 535 011 6555    

Ata sporlarımızda buluşmaya davetlisiniz.’’