Downhill Türkiye Şampıyonasında Nevşehirli Sporcu bu kez Şampıyon oldu.

Erciyes’te her yıl düzenlenen Türkiye Downhill Şampıyonasında son iki yıldır Türkiye ikincisi olan Vehbi Taşkıran bu sene azmi sayesinde şampıyonluğu Nevşehir’e getirdi.

İniş anlamına gelen Downhill branşında sporcular teleferikle Erciyes dağına çıkıp bisikletleriyle tırmanıyorlar. Daha sonra birer dakika arayla, süreye karşı iniş yapıyorlar en kısa sürede aşağıya inen Bisikletci yarışmayı kazanımış oluyor. Erciyesteki bisiklet parkuru Türkiye’deki en zor parkur. Tonluk kayalar 2m yükseklikteki engeller, kütükler rampalar ve keskin dönüşlerin olduğu parkurda sporcular adeta tekerkeri toprağa değmeden yarış yapıyorlar.

Son iki şampıyonada malzeme yetersizliğinden dolayı iki yıldır saniye farklarla şampıyonluğu kaçıran sporcu bu yıl Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin Spor kulübüne kayıt oldu. Üniversitenin desteğiyle malzemelerini tamamlayıp katıldığı yarışta sampıyonluğa uzandı. Desteğini hiç esirgemeyen başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya, Genel sekreter Nihat Çavuşoğlu Hocaya ve Üniversitenin Spor Tesisler Sorumlusu Uğur Güler Hocaya teşekkürlerini iletti.

7-9 Haziran da yapılan yarışmaya bir hafta önce gidip Cross ve Trial motoruylar antrenma yapan sporcu motorlar sayesinde riskleri azaltıp teknik antrenmanlarını tamamladı.

Bu sene bir ilk olan Avrupa Downhill Şampıyonasının Türkiye basamağı olan yarışmayada katılan Nevşehirli sporcumuz Vehbi Taşkıran 2.lik madalyasını da alarak çifte gurur yaşatmıştır.  İki madalyayla İlimize dönen sporcumuzu tebrik ediyoruz.

Ürgüp ilçesinde Mustafapaşada Beden Eğitimi Öğretmeni olan Vehbi Taşkıran amacının sadece başarılı bir sporcu olup öğrencilerine  örnek olmaya çalıştığını dile getirdi.

Vehbi Taşkıran büyük riskleri olan bu branşı çok zorlayıcı durumlara rağmen zirveye çıkıp ordada bıraktığını dile getirdi. İki bel fıtığı ameliyatı geçirmiş. Yarışma için gittiği kampta hasta olmuş. Bisikleti kırılmış olmasına rağmen bu yarışları tamamlamış. Zihinsel olarakta kırılma noktasına gelen Vehbi Taşkıran çıktığı bu yolculuğun zirvesine çıkmayı başarmış ve ordada bıraktığını dile getirmiştir.

İşte Nevşehirli Türkiye Şampiyonu Bisikletçimiz Vehbi Taşkıran'ın o performansından görüntüler. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!