Nevşehirli Milli Boksörümüz Esra Yıldız Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Çeyrek Finale yükseldi. Kendisini ilk kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu.

Tokyo’nun ev sahipliği yaptığı 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Nevşehir'in Fenerbahçeli milli boksörü Esra Yıldız, kadınlar 60 kg son 16 mücadelesinde Arjantinli boksör Dayana Erika Iohanna Sanchez’i 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Müsabakanın ilk raundunda rakibini 3-2 mağlup eden milli boksörümüz, ikinci ve üçüncü rauntları ise 5-0’lık net skorlarla kazandı.

Esra Yıldız, Bayram Malkan ve Buse Naz Çakıroğlu’nun ardından adını çeyrek finale yazdıran üçüncü milli boksörümüz oldu.

Nevşehirli Milli boksörümüz Esra Yıldız, çeyrek final maçında 3 Ağustos Salı günü çıkacak.  Yıldız, bu karşılaşmayı kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak.

Esra Yıldız karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmasında duygularını şöyle özetledi; "Öncelikle ülkemizde çıkan orman yangınların son bulmasını bekliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bu konuda çok hüzünlüyüz. Ülkemize geçmiş olsun diliyoruz. Bugün burada başarımızla ülkemizi sevindirdiğimiz için çok mutluyum. Bizim bu yola çıkarken hedefimiz Olimpiyatlardı. İşallah Altın madalya kazandırmayı arzu ediyorum" dedi.
 

Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi temsil eden Milli Sporcumuz Esra YILDIZ’a ve Antrenörü Nedim BABA’ya başarılar dileriz.