Nevşehirli Down sendromlu Milli sporcu Ramazan Ünlü Çekya'nın Nuymburk kentinde düzenlenen Down sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonasında cirit atmada dünya ikincisi olurken, 1500 metre yürüyüş yarışmasında Dünya 3.'sü oldu.

Nevşehirli gururumuz Ünlü'den Down Sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonası'nda bir gümüş bir bronz madalya

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney; "Türkiye Özel Sporcular olarak şampiyonada 11 sporcuyla Ülkemizi temsil ediyoruz. Bugün Milli sporcumuz Ramazan Ünlü ile cirit atmada dünya 2.'cisi, 1500 metre yürüyüş yarışmasında Dünya 3.'cülüğü elde ettik. Kendisini tebrik ediyor, Nevşehir'imize selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.." dedi.

Göğsünde ay-yıldız, kimliğinde Nevşehir...

Nevşehirli Milli sporcumuz Ramazan Ünlü, Nevşehir ili Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde 2002 yılında doğdu. 5 çocuklu çiftçi bir ailenin en küçük çocuğu. 2019 yılında başlamış olduğu sporda ilk yılında Türkiye özel sporcular Atletizm yarışmalarında Türkiye 2. Olmuştur. 2021 yılında seçilmiş olduğu milli takım ile İtalya'nın Ferrara kentinde yapılan Down sendromlular atletizm Avrupa şampiyonasında cirit atma dalında  Avrupa 2. Ve 1500 m yürüyüş dalında Avrupa 3. Olmuştur. Şimdi de bu başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Down sendromlular Dünya Şampiyonasında 1500 m'de Dünya 3.'sü oldu.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'imizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden Nevşehirli Milli gurumuz Ramazan Ünlü ve değerli hocası Tarık Güney'i tebrik ediyoruz.