Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Prof. Dr. Nail Kır ve Sait Yılmaz ile mevcut Başkan ve Başkan adayı Vefa Küçük, Fenerbahçe TV’de yayınlanan “Yüksek Divan Kurulu Seçim Özel” programının konuğu oldu. Yayına şu an yüksek divan kurulu başkanlığı yapan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Vefa Küçük'ün sözleri damga vurdu. Küçük, yayına katılmayan diğer aday Uğur Dündar ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanarak onu düelloya davet etti. 

Fenerbahçe Spor Kulübünün 9 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak Seçimli Yüksek Divan Kurulu toplantısı öncesi Başkan adayları Prof. Dr. Nail Kır ve Sait Yılmaz ile mevcut Başkan ve Başkan adayı Nevşehirli Vefa Küçük, Fenerbahçe TV’de yayınlanan Yüksek Divan Kurulu Seçim Özel programında açıklamalarda bulundu.

Adaylar, Fenerbahçe Kulübü tarafından Yüksek Divan Kurulu seçimleri için sağlanan bu demokratik ortama ve üçlü yayına ilişkin düşüncelerini ifade ettikten sonra sırayla söz aldılar.  İşte mevcut Başkan ve Başkan adayı Nevşehirli Vefa Küçük'ün o açıklamalardan derlediklerimiz şöyle:

YDK Başkan Adayı ve mevcut Başkan Vefa Küçük:

"Her türlü sevabı ve günahıyla 8 senedir bu şerefli görevi ifa ediyorum. 9 Nisan’da sandıkta divan başkanlığı seçimi sonuçlanana kadar da bu görevi iftiharla devam ettireceğim. Ancak dördüncü adayla ilgili daha sonra düşüncelerimi ifade etmem gerekecek. Bu iki kıymetli başkan adayımla hiçbir zaman ve bundan sonra da kişisel bir çekişmemiz olamaz. Ben ve iki değerli arkadaşım Fenerbahçe’ye daha iyi hizmet etmek için, Fenerbahçe’yi daha da yüceltmek için, Yüksek Divan Kurulu’nu daha iyi temsil edebilmek ve kulüp yönetimiyle daha iyi irtibat sağlayabilmek için aday olduklarını ifade ettiler. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum ve iki başkan adayımın bu düşüncelerine saygı duyuyorum."

" Fenerbahçe Divan Başkanlığı çok ulvi bir görev. Ben o şerefi halen taşıyorum. İki değerli arkadaşım da bu şerefe nail olmak için adaylıklarını koydular. Divan Kurulu, diğer büyük kulüplerde de var. Ama sadece Fenerbahçe’deki unvan Yüksek Divan Kurulu’dur, diğer kulüplerde divan kuruludur.

2014 yılında Divan Başkanı oldum. 8. senem. Bunun 4 yılını Aziz Başkan döneminde, 4 yılını da Ali Başkan döneminde ifa ettim. 

2 sene sonra arasanızda, yalvarsanız da ben yokum....

Fenerbahçe Üniversitesi’nde de 2017 yılından bu yana Mütevelli Heyet Başkan yardımcılığını yapıyorum ve kulübümüze temsilen yapıyorum. 

Fenerbahçe’de Divan Kurulu’nu daha aktif hale getirmek için neler yapılması gerektiğine dair bizim pandemiden önce hazırlıklarımız vardı. Pandemiden dolayı 2 senedir yeteri kadar bir araya gelemedik. Başarılı olamadık. 2 sene içerisinde 4’erden 8 defa Divan Kurulu toplantısı yapmamız gerekirken biz bunun 5’ini online olarak yapabildik. Diğer üçünü de fiziken bir araya gelip yapabildik. Son senemi ifa edebilseydim, 2021 yılına görev sürem bitiyordu. Görev sürem bittiğinde de bırakacağımı söylemiştim. Maalesef son sene covidden dolayı görevimi tamamlayamadığım için ve eksik kalan projelerimi de yapabilmem için yeniden aday oldum. İki seneliğine yapılacak, bu seçim. 2 sene sonra arasanızda, yalvarsanız da ben yokum.  İnşallah bu iki arkadaşımdan birisi başkan olur, ben de bundan mutluluk duyarım."

Fenerbahçe'de Vefa Küçük'ten Uğur Dündar'a flaş sözler: Seni düelloya davet ediyorum

“Burada iki arkadaşımla birlikteyiz. Her türlü teklifleri, temennileri varsa tenkitlerini canlı olarak burada karşılayacağım ancak sizden bir ricam var, lütfen beni 9 veya 10. dakikada ikaz edin, kalan süremi dördündü aday ile ilgili güzel şeyler söyleyeceğim. Beni izleyenler çok dikkatli dinlesinler. 

Davet edildiği halde gelmeyen, bizimle, üç adayla konuşmaktan kaçan hatta tabiri yanlış olsa da söyleyeyim, konuşmaya tenezzül etmeyen Uğur Dündar’la ilgili söyleyeceklerim var. Uğur Dündar beni iyi dinle, seni düelloya davet ediyorum.

Çünkü 1999 yılında Aziz başkan 18. ayda istifa ettiği için yeniden adaylığı koyması gerektiği bir dönemde benim ofisime 3 kere geldin, beni başkan adayı olmam için teşvik ettin, ikna etmeye çalıştın. Ben bu işlerin senin iknanla veya senin beni teşvikinle olmadığını, camianın büyük teveccüh göstermesi gerektiğini, 18 ay önce 1 oyla kaybettiğim için ve benim 70 kişilik listemin 65 kişisi benim listemden kazandığı için kendime bir hak saydığımı, bu şansımı yeniden denemek istediğimi ve kulübe 20 milyon dolar bağış yaparak Genel Kurulun önüne çıkmamız gerektiğini, bunun yarısı olan 10 milyon doları benim vereceğimi, diğer 10 milyon doları da yönetime alacağım arkadaşlarımdan sağlayacağımı ifade ettim.

Sen madem beni bu kadar teşvik ediyorsun, yönetim kuruluna girmek için bu kadar heveslisin, senin de yönetme girmen halinde 1 milyon dolar hibe etmen gerekir dedim. O, vatan millet nutku attı, emeğiyle, alın teriyle kazandığından bahsetti ki sıkıştığında hep bunu söylüyor, ama 100 bin dolar bağış yapabileceğini ifade etti. Kendisinden şunu rica etmiştim; tavsiye edeceğin arkadaşların varsa onları da yönetime alalım demiştim.

Bana 3 arkadaşını tavsiye etti. İkisi Kanal D’nin ve ATV’nin Genel Müdürüydü. Onlarla onun tavsiyesiyle görüştüm, onlar yönetime girmemi kabul etti fakat ne olduysa oldu, o seçimlere 1 hafta kala Uğur Dündar ortadan yok oldu. Benimle irtibatı kesti, ona ulaşamadım. Kendisinin neden beni bu kadar teşvik edip hatta aday gösterip ortadan kaybolduğunu merak ettim, sonunda öğrendim ki benim rakibim olan adayın listesine girdi. Bunun anlamı şu; bana ihanet etti, bana tavsiye ettiği arkadaşlara ihanet etti. Şimdi kendisi ısmarlama aday ve bir projenin adayı. Bu ısmarlama aday aynı zamanda sipariş aday. Kendisi, ‘Ayrıştırmaya değil, bu kulübün birlik ve bütünlüğe ihtiyacı var. YDK başkanı olursam birleştirmek için geliyorum, kişilerin değil, Fenerbahçelilerin adayıyım.’ diyor.

Sen kişinin adayısın, Fenerbahçelilerin değil. Birleştirmeye gelmiyorsun, bölmek, parçalamak, karıştırmak ve bir yere, bir siyasi görüşe hizmet etmek için aday oldun. Benim karşıma çıkmanı istiyorum. İstersen teke tek, istersen bu arkadaşlarımda dahil olabilir. Benim seninle bir meselem, bir rövanşım var. Fenerbahçe TV başta olmak üzere istediğin kanalda seninle yüz yüze YDK’ya neden aday olduğunu, neden olamayacağını, neden layık olmadığını yüzüne baka baka açıklamak istiyorum. Lütfen bana bu imkanı tanı. Kaçma. Kaçarsan da seçim gününe kadar ensene yapışmak üzere peşindeyim. Sait Bey de bir takım sorular sordu, o da dahil, onlara cevap ver. Cesur Uğur Dündar, kahraman Uğur Dündar, Fenerbahçe’yi birleştirmeye geldiğini iddia eden Uğur Dündar, Fenerbahçe’yi karıştırmayı bırak, mikserliği bırak. Çık karşıma hesaplaşalım. Bizi izleyen, dinleyen bütün Fenerbahçelilere sevgimi, saygımı sunuyorum. Bu rövanş olursa da lütfen izleyin. Kimin ne olduğunu o zaman göreceksiniz. Bir projenin adayına da itibar etmeyin."

Nevşehirliler olarak değerli hayırsever hukukçu ve İş insanı Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e seçimlerde başarılar diliyoruz.