Nevşehir'in 16 yaşındaki şampiyon ve milli yelkencisi Bilge Nur Yazıcı 100 madalya kazandı.

Tüm Nevşehirlilerin Gururu Oldu...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan yelken sporcusu 16 yaşındaki Nevşehirli Bilge Nur Yazıcı girdiği bütün yarışmalardan birincilikle çıktı. Bugüne kadar 35 kez Milli takım formasını giyen Yazıcı 100’ün üzerinde madalya 30’a yakın kupa kazanma başarısı gösterdi.

Baba tarafından Uçhisar, anne tarafından Narlı...

Muğla'da yaşayan Nevşehirli kızımız Bilge Nur Yazıcı, elde ettiği inanılmaz başarıları ve kupalarıyla tüm ülke gündeminde olduğu gibi memleketi Nevşehir'de de hemşehrilerinin gururu oldu... 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Murat Yazıcı ile aynı ilçedeki bir okulda müdür yardımcılığı yapan öğretmen Nursel Kırabalı’nın kızı olan Bilge Yazıcı'nın başarıları göğsümüzü kabarttı.

Denizde Madalya Kupa Bırakmadı

Nevşehir'in şampiyon yelkencisi Bilge Yazıcı Turgutreis Yelken Kulübü’nde antrenmanlarını baş antrenör Ediz Çam ile birlikte sürdürürken sekiz yıl içerisinde girdiği 130’ün üzerindeki yarışmanın büyük bölümünde birincilikle çıktı. Yazıcı bu süreçte 100’ün üzerinde madalya ve 30 kupa kazandı.

Bu gurur hepimizin Nevşehir!

"Denizleri Feth Ettim Şimdi Sırada Gökyüzü Var Pilot Olmak İstiyorum" sözleriyle ileriye yönelik hedef ve planlarınıda ortaya koyan Nevşehirli genç sporcumuz Bilge Nur Yazıcı'ya FİB Haber Merkezi olarak başarılar diliyoruz.

Bu büyük başarılarının Nevşehirli diğer tüm gençlerimize de örnek olmasını diliyoruz.