Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Nevşehir Spor için düzenlediği basın toplantısında yönetimin devretmesi durumunda Nevşehir Spor yönetimine talip olduklarını kaydetti.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru düzenlediği basın toplantında Nevşehir Sporun biran önce profesyonel liglerde mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek, tüm Nevşehir’in kenetlenmesi gerektiğini kaydetti. Duru, “ Nevşehir spor yıllardır Necmi Cantekin başkanlığında giden bir takım.

Bende basından takip ettim. Nevşehir Spor yöneticilerinin gerekli desteği bulamazsak devredeceğiz diye bir açıklamalarını okuduk. Biz şöyle diyelim. Bölgesel Amatör Ligde bir takımı yönetmek, götürebilmek, şampiyon yapabilmek kolay değil. Şimdi öncelikle bunu herkesin anlaması gerekiyor. 164 takım içerisinden sadece 9 takım profesyonel lige çıkabiliyordu. Bu takımların içerisinde çok güçlü bütçelere sahip takımlar var. Bunlarla mücadele etmek kolay değil.

Bir kere onların yaptığı iş kolay değil. Biz bir iki yıldır fahri olarak bu işi yapıyoruz ama onları da başarısız olarak kimse görmesin. Şimdi Nevşehir ili olarak bir profesyonel takıma ihtiyacı var. Tabi ki şimdi ki yönetiminde bir takım hataları olmuştur. Bu hatalardan bir ders almak gerektiğini düşünüyorum. Nedir bu hatalar. Her sene sıfırdan bir takım kurup da her sene şampiyonluğa oynamak zor bir şey. Güzel bir takım kurulur. Daha sonra birkaç takviye ile devam edilir ve başarıya doğru gidilir. Biz böyle gidiyoruz” dedi.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru Nevşehir Sporu devir almaları sonrasında ise en geç 3 yıl içerisinde Nevşehir Sporu 3.lige çıkartacaklarını kaydetti. Duru, “Özellikle bu sene ki Nevşehir Sporun takımını ben çok başarılı buldum. Bu takım üzerine dört veya beş futbolcu takviyesi ile gelecek sene Bölgesel Amatör Ligin en güçlü ve en iddialı takımı olacağı düşüncesindeyim. Ama bunlar işte bu sene bulamazsak bırakırız gibi sözler duyduk. Tabi önümüzde ki yıl belki 1 Milyon lira gibi bir bütçe gerekiyor.

Buna da hepimizin elinin taşın altına koymamız gerekiyor. Onlar bırakır bırakmaz bilemeyiz. Onlar bırakır bir başkası alır. Kim olursa olsun. Kesinlikle ve kesinlikle takımı sahiplenin kişileri desteklememiz gerekiyor. Onlara yardımcı olmamız gerekiyor ama en büyük istekleri maddi olarak destek. Tabi onda da şu var. Cantekin’lerin biraz yönetim tarzını değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Şöyle yapmaları gerekiyor. Nevşehir’in istediği gibi Nevşehir’in her kesiminden Avanos’undan, Ürgüp’ünden, Nevşehir’de değişik gruplardan yöneticiler alarak güçlü insanları alarak çok güçlü bir yönetim oluşturması gerekiyor. Nevşehir’de biz bunu duyuyoruz. Genelde görüşmüş olduğumuz insanların Cantekin ailesinden istediği bu. Cantekin ailesi bir şirketi olarak görüyorlar bu takımı. Ama ben hep söylüyorum. Onların yaptığı iş kolay değil. Ama daha güçlü bir yönetim ile daha güzel başarılar elde edilir. Ve maddi açıdan destek bulma noktasında onlara çok daha faydalı olur düşüncesindeyim.

Nevşehir Sporun tek sahibi Nevşehir Spor taraftarlarıdır. Kar yağmur, çamur demeden tüm deplasmanlara giden Genç Meterisliler taraftar grubudur Nevşehir Sporun sahibi. 2. ve 3. Ligde mücadele eden takım taraftarlarında olmayan şevk heyecan Genç Meterisliler taraftar grubunda var. Gerçek sahibi onlar. Tüm Nevşehir, Nevşehir Sporun sahibidir. Bunu halka hissedilirse Nevşehir spor daha başarılı olur diye düşünüyorum. Bir aileden 3-4 kişiden değil de tüm Nevşehir’den yönetim oluşursa Nevşehir Spor başarılı olur.

Şuan ki Nevşehir Spor yönetimi maddi gücü bulamazlar ise biz bu işi bırakıyoruz veya 5-6 yıl denedik olmadı gibi söylerlerse eğer ki gerekli desteği bulamazlar ise biz de Nevşehir Spora taklip oluruz. Nevşehir Spora talip olduğumuz zaman tüm Nevşehir birleştirilerek yeniden bir yönetim oluşturulur. Bunun içinde İstanbul ve Ankara’da yaşayan Nevşehirliler de dahil olmak üzere Türkiye’de ki tüm Nevşehirlileri bir araya getirip böyle bir birliktelik oluşturup, herkesin kabul ettiği bir başkanda bularak öyle bir birliktelikte yeniden sıfırdan başlayarak demiyorum. Çünkü Nevşehir Sporun oturmuş bir kadrosu var. Bu kadroya 4-5 takviye yaparak gelecek yıl BAL Liginin en iddialı takımı oluruz. Biz bunu yaparız, yapabiliriz. Bizim korkumuz yok. Gerekli destekleri de buluruz. Biz teslim alırsak takımı en geç 3 yıl içerisinde Nevşehir sporu 3. Lige çıkartacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.