Nevşehirin futboldaki profosyonel umudu olarak gösterilen ve Bal ligindeki tek temsilcimiz Nevşehirspor GK ligi daha yarılamadan yaşadığı olaylar gündeme bomba gibi düştü. Nevşehirspor GK’de, ne kazanılan nede kaybedilen maçlar, ne de ortaya konulan kısır ilerisi için umut vermeyen futbol değil Saha dışındaki olaylar Futboldan çok konuşulur oldu.

 

Takımda ilk kopma ve ayrılmalar Nevşehirspor GK taraftarları arasında yaşandı. Taraftarlar ikiye bölündü. Her zaman her şekilde dünden bugüne Nevşehirspor un isminin geçtiği her yerde yanında olarak büyük bir fedekarlık örneği sergileyen Genç Meterisler Grubundan anlaşmazlığa düşen bir grup taraftar grubu ayrılarak ilimizde Nevşehir 50 Gençlik taraftarlar grubununda kurulmasıyla aslında hiçte arzulanmayan bir şekliyle Trübünlerde iki farklı grup oluştu.     

 

Aslında ne olduysa Nevşehir Spor’da Pozantı maçı öncesinde yaşandı...

Öncelikle Nevşehirspor Gk de Teknik Direktörü Muammer Pirinçci nin Yönetim tarafından takımdan uzaklaştırılması ile başlayıp takımın as kadrosunda yer alan 9 futbolcununda peşi sıra şehri terk etmesiyle Nevşehirspor GK de işlerin aslında hiçte iyi gitmediği görülüyordu.

 

Aslında Nevşehirspor GK yönetimi tarafından Nar kasabasında büyük özveriyle yaptırılan Tesislerle Nevşehirspor Gk geleceği için çok ciddi bir  açılımla sezona başlanılmış ve yönetimin tüm fedekar çalışmalarına rağmen mevcut kadrosunun daha ligin başından itibaren beklenilen seviyeye gelmemiş olması bu anlamda alınan değil kaybedilen onca puanlarla gözler önüne seriliyordu.

 

Nevşehirspor GK şehrin en büyük eksikliği olarak gösterilen ve büyük özlem duyduğu Profosyonel lig beklentileri için yaptığı hesaplar ne çerçevede bunu bilemiyoruz ama şu bir gerçekki Taraftar Başarı varsa vardır. Başarının olmadığı yerde ne yazıkki taraftar göremezsiniz.Bu sadece Nevşehir için değil tüm şehir ve hatta dünyada böyledir.

Yaşanılan son gelişmeler Nevşehirspor GK de anlaşılan önümüzdeki günler için önemli gelişmeler yaşanacağını gösteriyor.

 

FİB Haber Spor Merkezi olarak bizim en büyük tavsiyemiz şudurki,Bir şehrin takımı olmak için o şehri İdare edenlerin o takıma mutlaka ama mutlaka sahiplenmeleri gerekir.Başarı için ve büyük motivasyon ile şehrin sahiplenmeside bir o kadar bu bütünlükte sağlanacağı gerçeğiyle Bir şehrin takımının maçında En üstten en aşağıya kadar STK larından Devlet Dairelerine Mülki amirlerden siyasilere şehirde oluşturulacak olan ambians çok ama çok önemlidir.

Hasbel kader Futbolu bilen içinde oyuncu,idareci,teknik ekip taraftar olarak yer almış birisi olarak Nevşehirspor un küllerinden tekrar bir takım oluşturmak gerçekten büyük bir sorumluluk ve büyük bir emek fedekarlık ister.Buda sadece Yönetimi ile değil Yönetimi kadar kadar taraftarının ve şehrin ileri gelenleri ile topyekün mümkün olabilir.

 

Ben bu şehrin Nevşehirspor a duyduğu özlemi en yakından hisseden ve arzulayan biri olarak eski küskünlerden bir taraftarım.

Zamanında, şimdilerin Makam sahiplerinin oturdukları koltukta büyük emeği olan Nevşehirspor un,şimdilerde geldiği noktada kılını bile kıpırdatmayan zihniyetlerle değil,gelmiş olduğu noktayı iyi analiz edilirse ben ve benim gibi düşünene sessiz çoğunlukların umutlarını tekrar yeşertmek adına Kendin Çal kendin Söyle dememek adına bu takıma sahip çıkılmalıdır.

Şimdiki Yönetimde bulunan,Tecrübeli İyi niyetli ve fedekar bir yönetimiyle Nevşehirlinin özlemlerini gidermek için çaba sarf edenleri her daim bu konuda bir istisna olarak görüyorum.Allah onlardan bir kez daha razı olsun.

Ama bence Acilen bir kan değişimi zihniyet değişimi şart…Çok laf söyleyenler çok eleştiri yapanlar mutlaka olacaktır.Yapıcı ve kullanılabilir olanları alıp diğerlerine kulak tıkamak gerekiyor.Çünkü ne yazıkki ülkemizde Siyasetten sanata ve özellikle de sporda ağzı olan konuşuyor olmasıda bu işin ne kadar meşegatli olduğunu gözler önüne seriyor.

Büyük insan Zorları sever.Ben zoru sevdiğini bildiğim ve inandığım Mevcut Nevşehirspor Yönetiminin tepesindeki Sedat  Cantekin in ileriye yönelik tecrübesine tecrüne kazandırdığı yaşadığı bu olaylarla kendisini sporda dahada geliştirdiğine inanıyorum.Futbolculuk döneminin Nevşehirdeki ahlaklı örnek başarılı sporcusu alt yapısı ile Babası ve Kulübün Başkanı Tecrübeli İş Adamı Necmi Cantekin in yine büyük tecrübeleri ve Serhat Cantekin in de hırsı ve inancı ile bu külüp yakında özlemini çektiğimiz 3.Liglerin efendisi olacağı günleri göreceğimize olan inancımla Zaman Tam destek zamanı diyorum.