Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere, aralarında süper lig görmüş  Zonguldakspor'un yanı sıra, süper ligin eşiğinden dönen Edirnespor, Uşakspor ve Ağrıspor Nevşehirspor gibi potansiyeli olan illerin profesyonel liglerde futbol takımlarının bulunmaması dikkat çekiyor.

Bu durumunun önüne geçilmesi amacıyla Türk futbolunda hem profesyonel olmak isteyen amatör kulüplere yeni bir heyecan getirmesi, hem de kulüplerin çağdaş yapılara doğru çevrilmesine önayak olunması amacıyla Türkiye genelinde, tüm illerin takımlarının katılımı ile bölgesel, kriterli ve deplasmanlı en üst amatör lig olarak, kurulmuş olan Bölgesel Amatör Lig ile birlikte gelecekte, profesyonel liglerde görev alacak futbolcu, teknik adam, hakem gibi futbol paydaşlarının gelişmesi ve tecrübe kazanmaları sağlanması hedefleniyor.

Profesyonel liglerde takımları olmayan iller ise şöyle: Erzincan, Erzurum, Sinop, Ağrı, Bitlis, Burdur, Hakkari, Muş, Nevşehir, Niğde, Tunceli, Aksaray, Bayburt, Karaman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis, Osmaniye, Bartın, Zonguldak, Uşak, Muğla, Edirne ve Amasya.

Ve İç Anadolu Bölgesi’nden Kapadokya merkezli eskilerin “Türk Futbolunun lokomotifi ve İlkleri” şimdilerin ise “Spordan uzak” kenti “Peribacaları Diyarı ” NEVŞEHİR…

Profosyonel takımları bulunan bir çok illere göre daha büyük potansiyele sahip Kapadokya gibi bir değeri bulunan Anadolunun Turizm Kültür Başkenti Alt yapı tsisleri ile yurt içi ve yurt dışında profosyonel takımların kamp için gözde mekanı Nevşehir in bir profosyonel takımı dahi olmayışı Nevşehirli sporseverleri derinden üzüyor.
Kapadokya nın ve ilimizin tanıtımına direkt katkısı olan,Birlik ve beraberliğimizin ortak sesi, Gençlerimizi spoara teşvik ve sosyal yönüyle tartışılmaz katkısı olan Nevşehirspor gerçeğini ve ona olan ihtiyacını eminiz ki kimse inkar edemez.


Bu şehri yönetenler,bu şehirde yaşayanlar, Nevşehir'in gelişmesi için çalışanlar bu durumdan mutlaka rahatsız oluyorlardır.1969 yılından beri Nevşehir in en büyük markası Nevşehirspor, Nevşehir in Kapadokya gerçeğiyle en büyük sorunu olan reklam ve tanıtım konusunda yıllarca Nevşehir ve Nevşehirlilere hizmet etmiştir. Gittiği her yere attığı her gole aldığı her kupaya Nevşehir ismini yazdırmıştır.

Önce büyük sorumluluk Nevşehirlilerde... Sonrada Şimdi sıra bu şehri yönetenlerde...Tüm Nevşehirliler elbirliğiyle Nevşehirspor’u yeniden canlandırmalıdır.Memleket bilincini kaybetmeden birlik olunmalıdır.Herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

PROFOSYONEL LİGLERDE TAKIMI BULUNMAYAN İLLER (TÜRKİYE KUPASINA KATILACAK İLLER)
EDİRNE,TEKİRDAĞ,YALOVA ,ZONGULDAK ,BARTIN, DÜZCE, UŞAK, BURDUR,ISPARTA,KARAMAN , NİĞDE, NEVŞEHİR, KIRIKKALE, KASTAMONU,SİNOP,KIRŞEHİR,OSMANİYE,KİLİS,AMASYA,ARTVİN,ARDAHAN, KARS,BAYBURT,TUNCELİ,MUŞ,BİTLİS,HAKKARİ,ŞIRNAK MARDİN IĞDIR AĞRI