Salomon Kapadokya Ultra Trail 110+ km, 60+ km ve 30+ km koşuları 18 yaşından 85 yaşına 51 ülkeden bin 50 sporcunun katılımı ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başladı. 85 yaşındaki koşucu René Bachelard da yarışmacılar arasında.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın verdiği start ile Ürgüp’te başlayan yarış, Ortahisar, İbrahimpaşa köyü, Göreme parkurları ile devam ediyor. Ortahisar’da vadiye inişte oldukça zorlandıkları görülen yarışmacıların, 780 erkek koşucu arasındaki en deneyimli ismin 85 yaşındaki basan René Bachelard olması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan dünyanın en ünlü patika koşusu UTMB’nin fikir babalarından olan tecrübeli Fransız patika koşucusu Türkiye’de ilk kez Kapadokya’da koştu.
Kapadokya Ultra Trail organizasyon sorumlusu Aydın Ayhan Güney, Kapadokya’da başlayan yarışmaya 51 ülkeden bin 50 sporcunun katıldığını söyledi. Güney, “Salomon Kapadokya Ultra Travel bu sene üçüncü yılını tamamlamaktadır. 3 yıl içerisinde büyük bir başarı ile Avrupa’nın dünyanın en gözde organizasyonlarından birisi haline geldi. Şu anda Kapadokya’da 51 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere bin 50 sporcu yarışıyor. Sabah saat 07.00’de 60 kilometre ve 110 kilometrede 500 kadar sporcu startını aldı. Organizasyon bütün Avrupa’da Kapadokya’nın güzellikleri Kapadokya’nın sunduğu imkanlar sayesinde çok popüler olmaya başladı. Dünyanın çok önemli ve elit atletleri ve çok önemli misafirler bugün aramızda yer alıyor. Dünyanın en büyük organizasyonunu yapan 30 kişilik ekip sadece bu bölgeyi görmek ve bu yarışı görmek için geldiler. Umarım başarıyla devam edeceğiz. Bizim yarışımızda yüksek puan veren yarışlar arasında yer almaktadır. Yarılmayı bitirenler topladıkları puanlar ile bir sonra ki yarışlara girme hakkı kazanıyorlar” şeklinde konuştu.
Kapadokya Ultra Trail yarışması yarın düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.