Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney yaptığı açıklamasında; "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Down Sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak bizlerin başlıca görevi olması halinde ayrıca çok önemlidir.

Toplum olarak Down Sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olduğunun bilinmesi gereklidir. Down Sendromlu bireylerin normal bireylere göre öğrenme güçlüğü yaşadığını bilerek onlara hoşgörülü davranılmalıdır.

Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğunu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri bilinmelidir. Down sendromlu bireyler karşılıksız seven yalan söylemeyen ve sevilmeyi hak eden vatandaşlarımızdır.

Tüm Down Sendromlu vatandaşlarımızın hayata sımsıkı sarılması, hiçbir önyargı ve ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşam sürmesi toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Bu vesile ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde Down Sendromlu tüm sporcu kardeşlerime ve onlara emek veren değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum." dedi.