2022-2023 sezonu Türkiye Voleybol Federasyonu Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Lig takımlarından Nevşehir temsilcisi Ürgüp spor yeni sezon hazırlıklarına başladı. 

Geride bıraktığımız son dört yılda büyük başarılar elde ederek Nevşehir Voleybol marka değerini en üst seviyede temsil eden Ürgüp spor yeni sezon hazırlıklarına Ürgüp kapalı spor salonunda yaptığı idmanlarla başladı.  

Ürgüp spor’a göreve geldiği andan itibaren büyük değer katan ve geride bıraktığımız sezonda takımını ligde tutmayı başaran Antrenör İbrahim Çadır nezaretinde çalışmalarını sürdüren Ürgüp spor yeni sezon çalışmaları kapsamında 2’si yabancı olmak toplam 12 sporcuyla anlaştı. Ligin başarılı ve kariyerli oyuncuları Çağlar Aksoylu, Hakan Kızılöz, Sinan Yılmaz, Altay Demirkula ve Keremhan Bozdemir ile yeniden anlaşmaya varılırken yeni sezon ve hedefler kapsamında Ürgüpspor voleybol marka değerine uygun oyunculardan Serkan Koçak, Sultan Selim Arıman, Onurcan İrteni, İsa Karatekin ve Kürşat Özdemir ile anlaşmaya varıldı. Yabancı kontenjanı konusunda 2+1 hakkı bulunan Ürgüpspor Brezilya’dan Fernando Pires ve Belarus’tan Pasha Pavlev Kandulinski ile nokta transferler yaptı.