Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmayan Nevşehirli vatandaşlar, eş dost ve akrabaları ile görüşerek bayramlaşmak için cep telefonlara sarılınca GSM şirketlerinin şebekeleri yanıt veremedi.

Türkiye genelinde Ramazan Bayramının ilk gününde gerçekleşen yoğun arama trafiği GSM şirketlerinin hatlarını kilitledi. Çok sayıda şikayet gelmesi üzerine de GSM şirketleri de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

Türk Telekom, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır.

Turkcell sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:  "Turkcell’lilerin diğer Turkcell’li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir."

Vodafone Türkiye sosyal medya şu açıklama yapıldı: "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir."

Kaynak: ajanslar