Doğanın mucizeleri ve şifası son yıllarda birçok araştırmaya konu oluyor. Bu araştırmaların sonucunda doğanın sunduğu bitkilerin ve taşların çeşitli yararları kanıtlanmıştır. Son dönemlerde, bazı bitkiler ve taşlar çeşitli tedavilere destek olarak kullanılmakta. İnsanlar, bedenin enerjisine doğrudan etki eden taşların mucizelerini de keşfetmiş durumda. Bu sayede, doğal taşların evlerde ve takılarda kullanımları hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Evlerde olumsuz enerjileri çekmek ve enerjileri dengelemek amacı ile kullanılan doğal taşlar, bedene olumlu etki etmesi amacıyla takı olarak kullanılıyor. Doğal taşlarla donatılmış faydalı takıları tercih etmek isteyenler için mortaki.com internet sitesi, doğal taşları tasarım takılarla buluşturuyor.
Ametist Ve Akuamarin Taşlarının Özellikleri
Kullanımı en yaygın olan doğal taşlardan biri de ametisttir. Mısır’da ve Asya bölgesinin bazı yerlerinde, eski zamanlarda mühür olarak kullanımı olmuştur. Yine eski zamanlarda, tabak ve bardak gibi kullanılan eşyalar da ametistten yapılmaktaydı. Mor tonlarında olan bu taş gözlere de hitap eden bir güzelliğe sahip. Ametistin, bedene değerek taşınması halinde, olumsuz enerjileri çekip hapsettiği, bağışıklık sistemini desteklediği, kişinin enerjisini yükselttiği, vücuttaki kanın yapısına olumlu etki ettiği ve iyi hissettirdiği düşünülmektedir. Meditasyon yapanların da sıklıkla kullandığı bir taş olma özelliği taşımaktadır. Düzenli ametist kullanımının beden sağlığına birçok olumlu etkisi vardır. Ametist taşı, negatif enerjileri çektiğinden ötürü belli aralıklarla akan suyun altında tutularak topladığı enerjilerden arındırılmalıdır. Yine takı olarak kullanılan ve gözde olan taşlardan bir tanesi de Akuamarin taşıdır. Bu taş, Sakin Taş olarak da anılmasının yanısıra mavi-yeşil tonlardaki güzel rengiyle dikkat çeker. Belki de renginden ötürü denizcilerin en sevdiği ve üzerlerinde taşıdıkları bir taştır. Bu taşı üzerinde taşıyan kişinin normalden daha cesur bir hale geldiğine inanılır. Böbrek ve karaciğer üzerinde olumlu etkileri olduğu gibi, gerginliği ve stresi de aldığı bilinir. Hem ametist, hem de akuamarin, takı tasarımlarında kullanılan değerli ve gösterişli taşlardır. Bu değerli taşlarla tasarlanmış olan gözalıcı takılar Mortakıinternet sitesinde satışa sunuluyor. Site üzerinde satılan tüm takıların taşları istenilen ve ihtiyaç duyulan taşlar ile değiştirilebilir. Seçilen taşlar en kaliteli ve doğal haliyle takılara eklenmektedir.
Pembe Kuvars Ve Dumanlı Kuvarsın Etkileri
Kuvarsın en gözde iki çeşidi olan ve takılarda en sık tercih edilenler pembe kuvars ve dumanlı kuvarstır. Dumanlı kuvars, yavaş yavaş etkisini gösterdiğine inanılan bir taştır. Ancak düzenli kullanımda etkileri hissedilir. Ellerinde ve ayaklarında çeşitli rahatsızlıkları olan bu taşı tercih eder. Kişinin özgüvenini destekler ve iletişimlerinde başarılı olmasını sağlar. Negatif enerjileri hapsetmek yerine pozitif enerjilere dönüştürdüğüne inanılır. Sık kabus gören kişilerce de tercih edilir. Pembe kuvars ise oldukça nadir bulunan ve pembe tonlarda olabilen bir taştır. Bu taşın, vücuttaki hücrelerin yenilenmesini hızlandırdığı ve çoğalttığı bilinir. Bu anlamda hastalıkların önüne geçtiğine inanılır. Pozitif duygular hissedilmesini sağlar. En önemlisi ise günümüzde büyük bir sorun olan teknolojik cihazların yaydığı radyasyonu emmesidir. Kullanmadan önce bu taşın bir gece toprağa gömülerek bekletilmesi önerilir. Bu sayede üzerindeki birikmiş enerjiler yok olacaktır. Kullanım sırasında kullanan kişi haricinde başkasının dokunmasına izin verilmemesi önerilir. Kullanım boyunca enerji birikimlerinden arındırmak adına ara sıra toprağa gömülerek bekletilmelidir. Pembe kuvars ve dumanlı kuvars kullanılan tasarım takıları mortaki.com adresinde bulmak mümkündür. Bu taşların haricinde, birçok yararlı, doğal ve değerli taş kullanılarak tasarlanmış takı koleksiyonları yine bu adreste zevk sahibi takı severleri bekliyor.