Vatandaşlar son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile karşı karşıya. Sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılar tarafından gönderilen ‘telif haklarını ihlal ettiniz, linke tıklayın yoksa 48 saat içinde hesabınız silinecektir’ e-posta bildirimi veya Direct Mesajı ilk bakışta oldukça resmi görünse de işin aslında her şeyinizi kaybedebilirsiniz.
 

Vatandaşlarımızın Dikkatine!

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz Dolandırıcılık Yöntemine Karşı Bilgilendirmeye Devam Ediyor.

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız yeni bir dolandırıcılık yöntemi; kişilerin sosyal medya hesaplarına TELİF HAKLARINI VE TOPLULUK KURALLARIMIZI İHLAL ETTİNİZ şeklinde mesaj atılarak bir link gönderilmekte ve linke tıklayarak giriş yapmanız ve hesabın sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekmektedir denilmektedir. 

Mesajda bulunan linke tıklandığında Phishing (Oltama) yöntemi ile oluşturulan bir ekranda kişinin kullanıcı adı ve şifresi ele geçirilmektedir. Ele geçirilen hesaptaki kişilere farklı bahaneler ve yöntemlerle ulaşılarak para veya kredi kartı bilgileri talep edilmektedir. 

Mesaj kutunuza Gelen Bu ve Benzeri Mesajlardaki LİNKLERE TIKLAMAYINIZ.

Gönderilen mesajlarda şu ifadeler yer alıyor:

Instagram Telif Haklarını ve Topluluk Kurallarını İhlal Ettiniz! 

"Instagram I Telif Hakkı Topluluğu

Rapor Kimliği: 126382350847838

Selam! 

Instagram telif hakkını ve topluluk kurallarımızı ihlal ettiğinize dair şikayetler aldık. Ekibimiz şikayetleri inceledi ve onayladı. İhlal ettiğiniz kurallar; 

- Paylaşılan bir gönderi veya bağlantı

- Telif hakkıyla korunan yayınlar

Telif hakkı ihlali kurallarımıza aykırıdır! Hesabınız 48 saat içinde kalıcı olarak silinecektir. Hata yaptığımızı düşünüyorsanız aşağıdaki formdan geri bildirimde bulunun. (Bağlantı tıklanmazsa, bu mesajı yanıtlayın ve tekrar deneyin) 

Saygılarımla, 

zzzz.jpg