Nevşehirin Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünde yaşayan lise mezunu Ali Özdemir motorsiklet motoru, araba tekeri motorsiklet araba ve hurda parcalardan 80 km hıza ulaşabilen bir araç yaptı.

Aracın markası: TUSALİN
Modeli (ismi) : Zemheri (karakış anlamına gelen)

ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTRİDİM

Elektrik elektronik bölümünden mezun olduktan sonra inşaatlarda elektrik tesisati ve elektrik projeleri yapmaya başladı. 20 yaşındaki Ali Özdemir FİB Haber muhabirine yapdıgı açıklamada küçük yaştan beri araba yapma hayali kurdugunu belirtti. 

150 CC LİK MOTORSİKLET MOTORUNU KULLANDI 

Evde atılı duran mazemeleri bir araya getirerek bir araç tasarladığını anlatan Ali Özdemir, Motorsiklet motoru araba tekeri motorsiklet araba hurda parçaları kullandığını kaydetti

60 GÜNDE TAMAMLADI

Küçük yaşdan beri bu işlerle uğraşıyorum. Arabayı yapmak için gereken bütün aletleri kullanmayı biliyorum. Evimizin deposunda böyle bir arabayı tasarladım. Yaklaşık 60 gün içinde aracı yürür hale getirdim internet üzerinden ve atv tamircilerinden hurdacılardan mazeme aldım. Sonuçta beş kişinin rahatlıkla binebileceği araba ortaya çıktı. Birkaç deneme sürüşü yaptım.  Şimdi son test sürüşü yaptıktan sonra eksiklerini tespit edip ona göre düzenleme yapacağım. 
Tabi ileride bu tür araçları insanlar, eşya taşımada daha buyük yükler taşıyan vatandaşlar arabanın arkasına römork bağlayarak kullanabilirler 
Bu ilk denememdi, ileride kendim için tasarlayıp trafikte kullanabileceğim araba yapmayı düşünüyorüm.  Şu anda beni destekliyecek sponsor arıyorum. Yeterince desteği aldığımda kendi atölyemde yüzde yüz Türk malı araba üretmeye başlayacağım .

80 KM HIZA ULAŞABİLİYOR

İşte Arabam bu... Tamamen el yapımı  %85 Türk Malıdır diyen Ali Özdemir, aracının 80 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade etti.

Suvermez'de büyük ilgi gören araç için Köy sakinleri ise Ali Özdemir gibi çalışan, üreten, bu tür araçları icat eden gençlerin önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.