Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Sanayi İşletmelerini Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi Konusunda uyardı.

6948 sayılı Sanayi Sicil kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2018 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme cetveli’nin en geç 30 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

       1-Bakanlığımız Web Sayfası (sanayi.gov.tr) ‘‘e – hizmetleri ’’ başlığı altında bulunan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir.
       2-Mücbir sebeplerden dolayı Yıllık İşletme Cetvelleri ile ilgili İl Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılır.

     Yıllık işletme Cetvelini 30 NİSAN 2019 tarihinde kadar vermeyenlere Kanunun 9.maddesi gereği 1294 TL (Binikiyüzdoksandört) idari para cezası uygulanır.
SANAYİ SİCİL BELGESİ VİZESİ:
         Sanayi Sicil Belgesi Veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi İşletmeleri; Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma,KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde Vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.
            6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 11. maddesine göre istenen malumatı hakikate aykırı olarak yanlış beyanda bulunanlar hakkında idari yaptırım kararı uygulanır.

SANAYİ İŞLETMELERİNİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

        6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4 üncü maddesi gereği verilen beyannamelerde meydana gelen değişlikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi ve benzeri) kapanma durumlarıdna 1 (bir) ay içerisinde ve yeni açılan sanayi işletmeleri, üretim faaliyetlerine başladıkları tarihten 2 (iki) ay içinde Müdürlüğümüze bildirmeyenler hakkında Kanunun 9’uncu maddesi gereği 1294 TL (Binikiyüzdoksandört) İdari para cezası uygulanır.
            Tüm İmalatçılarımıza saygı ile duyurulur.   02.01.2019                                                                                                        

                                                                                                               Ramazan ULUIRMAK
                                                                                                                       İl Müdür V.
Nevşehir Sanayi ve Teknoloji  
            İl Müdürlüğü

Tel  : 0384 213 14 38 – 444 6 100
Fax : 0384 214 2268