Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" dağıtacaklarını bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" dağıtacaklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Ne Sever" platformunun İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında gençlerin süreçlere dahil edilmesi ve onların ihtiyaç ile taleplerinin doğru belirlenmesi için yol haritası belirlediklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu,  "Son 1 yılda 1,3 milyon gencimizin görüşüne başvurarak 20 farklı araştırma yaptık. Gerek araştırmalarda, gerek yüz yüze görüşmelerimizde genç arkadaşlarımıza 'Genç Ne Sever?' diye sorduk. Bugün bir arada olmamıza vesile olan bu projeyi meydana getirirken de 'Genç Ne Sever?' sorusuna verilen cevapları ön plana aldık. 'Genç Ne Sever' ismi, gençlerin sevdiği her şeyi gençlere hediye eden bir marka olma mottosuyla hayata geçti" ifadelerini kullandı.

“GENCNESEVER.COM BUGÜNKÜ TANITIMLA BİRLİKTE DAHA YOĞUN VE DAHA AKTİF BİR SÜREÇ İÇERİSİNE GİRİYOR"

Bakan Kasapoğlu, gençlerin ilgi alanlarına göre hediyeler verileceğini belirterek, şöyle "Kültür-sanat seven gençler için konser, tiyatro, atölye ve festival biletleri, spor seven gençler için müsabaka ve etkinlik biletleri, kitap seven gençler için kitap çekleri, seyahat seven gençler içinse turlar, tren ve otobüs biletleri hayata geçirdik. Bakanlık olarak bu başlıklarda 81 ilde düzenlenen etkinlikler için belirlenen sayıda biletleri çekilişlerle gençlerimize hediye edeceğiz. Her kültürel aktivitenin, seyahat edilen her yeni yerin ve okunan her bir kitabın insana farklı bir perspektif kazandırdığına inanıyoruz. 'gencnesever.com' adresi üzerinden 18-30 yaş aralığındaki tüm gençlerimiz arzu ettikleri etkinlik için rahatlıkla başvuru yapabilecekler. Web sitesi yakın zaman önce faaliyete başladı ve şu ana kadar 45 bin gencimiz bu fırsatlardan istifade etti. 'gencnesever.com' bugünkü tanıtımla birlikte daha yoğun ve daha aktif bir süreç içerisine giriyor" şeklinde konuştu.

"MÜZELERİ ÜCRETSİZ HALE GETİRİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 18-25 yaş aralığındaki gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" vereceklerini söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız yaz dönemi seyahat seven genç arkadaşlarımız için muhteşem bir haber vermişti. Gençlerimiz, 15 Temmuz-1 Eylül'de 81 ilde seçilen yurtlarımızda ücretsiz konaklama imkanına kavuşmuştu. Bu çalışmanın; genç seyyahlar için, ülkemizi gezmek isteyen, kültürel zenginliğimizi tecrübe etmek isteyen gençlerimiz için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin yoğun bir şekilde bu fırsatı değerlendireceğine inanıyorum. Şimdi başka bir sürprizimiz var. Yaz dönemi için yurtlarımızı ücretsiz olarak açtık, şimdi de müzeleri ücretsiz hale getiriyoruz. 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz. Gençler yola çıkacak, konaklamalarını 81 ilimizdeki yurtlarda yapacaklar ve bu seyahatlerinde bakanlığımızın misafiri olarak, Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Resim Heykel müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma Müzesi gibi 300'den fazla müzeyi ziyaret edecekler." 

“GENÇNESEVER.COM ADRESİNE GİRİN VE ÜCRETSİZ MÜZEKART GNS'NİZİ HEMEN ALIN”

“Gezmek insanın ruhunu dinlendirir, zekasını geliştirir” diyen Bakan Kasapoğlu, "Sevgili gençler, hiç vakit kaybetmeden 'gençnesever.com' adresine girin ve ücretsiz Müzekart GNS'nizi hemen alın. Gezdiğiniz şehirlerdeki müzeleri ziyaret edin. Anadolu topraklarının eşsiz tarihini ve kültürünü görerek, yaşayarak öğrenin.. Unutmayın her şehirde gün batımı aynı gibi görünse de esasında birbirinden farklıdır. Her şehre ay ışığı farklı yansır. Detayları görmek, dünyayı, insanı, toplumu ve kültürü en güçlü şekilde anlamak, tanımak, keşfetmek için seyahat edin. Doya doya gezin, görün, eğlenin sevgili gençler. Bakanlığımız, tüm imkanlarıyla yol arkadaşınız olacak, yanınızda olacak. Mümkün olan en fazla noktaya ayak izlerinizi bırakmanız için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak elimizden gelen desteği göstermeye devam edeceğiz. Her alanda, her konuda, 7 gün 24 saat sizlerle birlikteyiz ve birlikte olmayı sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Müzekart GNS" çalışmasına destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve bu çalışmaların gençlerle buluşmasında emek harcayan herkese teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, şu ifadelere yer verildi:

"Gençlerimize müjde! Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 18-25 yaş arası gençlerimiz yaz boyunca 300'den fazla müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret edebilecek. Dijital müzekartlar 'genç ne sever' platformundan temin edilebilecek."