Ankara Kültürü”ne Dair Herşey : www.envanter.gov.tr/ankara

 

Ankara’ya ait kültürel değerlerin bir araya getirildiği Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri tamamlandı. Envantere Aralık ayından itibaren www.envanter.gov.tr/ankara adresinden ulaşılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen proje Türkiye’nin kültür envanterinin çıkarılması için başlatılan uzun soluklu bir sürecin parçası. Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleştirilen Ankara Kültür Envanteri, kentin kültür mirası ve kültür ekonomisine ilişkin verileri mimari, arkeoloji, halk kültürü ve kültür ekonomisi olmak üzere dört başlık altında topluyor.

Kentsel mimari ve arkeoloji başlıklarında Ankara’daki 2 bin 421 tescilli taşınmaz kültür varlığına ilişkin bilgiler biraraya getirildi. Proje kapsamında Ankara Koruma Bölge Kurulu ve Yenileme Alanı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün tüm arşivi dijital ortama aktarıldı ve Ankara’nın en önemli müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin arşivi dijitalleştirildi. Yeni yılla birlikte itibaren müze koleksiyonuna ilişkin bilgilere de internet üzerinden ulaşılabilecek.

Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri Projesi, İstanbul’dan sonra tamamlanan ikinci kent envanteri çalışması… Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla, diğer illerin kültür envanterlerinin çıkarılması ve tek bir çatı altında toplanması yoluyla giderek ulusal bir envanter sisteminin oluşturulması amaçlanıyor.

Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri Projesi 27 Aralık 2012 tarihinde CER MODERN Sanatlar Merkezi’nde saat 18.00’da düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna tanıtılacak.