Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden Peribacaları, Sıcak hava balonları ve yeraltı kentleriyle dikkat çeken hem yerli hem de yabancı turistin ilgi odağı olan Kapadokya, adeta eski günlerini tekrar yaşadı... Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının sona ermesi ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kapadokya'ya turist akını yaşandı. 

Avanos'a son 24 saatte 20 binden fazla araç giriş yaptı

Kapadokya'nın ünlü tatil beldesi Avanos ilçesine 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yerli turistlerin ilgisi yoğun oldu. Öyleki, Kapadokya'nın önemli turizm beldesi Avanos ilçesine son 24 saatte 20 binden fazla aracın giriş yaptığı öğrenildi. Yeni normalleşme ile birlikte bayram tatilini fırsat bilen tatilciler Avanos ilçe girişinde uzun kuyruk oluşturdu.

Konu hakkında Avanos Kaymakamı Olgun Öner yaptığı açıklamasında; "Avanos ilçemize son 24 saatte otobüsler dahil toplamda 20 bin 100 araç giriş yaptı. Avanos Kaymakamlığı olarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Çok şükür şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Kurban bayramı tatili için İlçemiz ve bölgemizi tercih eden tüm misafirlerimiz sorunsuz bir şekilde tatillerini geçiriyorlar" dedi.

Turizmcilerin yüzü gülüyor...

Yaşanan yoğunlukla birlikte yaklaşık 100 bin kişinin giriş yaptığı ilçede trafikte zaman zaman büyük yoğunluk yaşansada Avanoslu vatandaşlarında  turizmcilerinde yüzü güldü...

Haber/Foto: Metin Yıldırım