Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya ile ilgili yaptığı açıklamsında son noktayı koydu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, FİB Haber Merkezine özel yaptığı açıklamada; “Kapadokya’nın merkezi Nevşehir olduğunu bütün dünya biliyor. Benim söylememe gerek yok” dedi. 

Başkent Ankara'da düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı"nda FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı’nın sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy açıklamasında; “Kapadokya Bölgesi Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri ama daha olması gerektiği yerde değil. Çok daha büyük gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız. “ dedi.

Kapadokya'daki tarihi ve kültürel alanın korunması ve dünya turizmindeki gelir payının artırılmasına ilişkin çalışmalara hız verildiğini aktaran Ersoy, 2021 yılında restorasyonuna başlanan St. Nikola, St. Theogeles, St. Stefanos, St. Yuhannis Prodromos kiliseleriyle Keşlik Manastırı'nın 2023 yılında turizme kazandırılacağını aktardı.

Başka Kapadokya yok…

Bakan Ersoy açıklamasında; "Kapadokya dünyanın en büyük değerlerinden biri ve tüm dünya da bunun farkında. Bu bağlamda Kapadokya’nın en iyi şekilde tanıtılması, korunması ve yaşatılması gerekiyor. Biz Bakanlık olarak Kapadokya Alan Başkanlığı’nı işte bu özel sebeplerle kurmuş bulunuyoruz. Tabi bunun için sadece devletin sahip çıkması yetmez başta yörede yaşayan halkımız olmak üzere herkesin bölgesine ve bu önemli değerlerine sahip çıkması gerek. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Çok yakın bir gelecekte sizde Kapadokya’nın yıldızının hızla yükseldiğini yükselmiş olan yıldızının daha ne kadar yukarılara çıkacağını hep beraber göreceğiz” dedi.