Bir dizi Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde İftar Programı Düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle Derinkuyu Belediyesi ev sahipliğinde kültür merkezinde düzenlenen İftar proğramına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz , AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan ile Belediye Başkanları, Nevşehir il ve Derinkuyu ilçe protokolü ile çok sayıda Derinkuyulu vatandaşlar katıldı. 

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un selamlama konuşmasının ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vatandaşların ramazan ayını tebrik edek, Derinkuyulu vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Aksoy, Bakan Aksoy'a Derinkuyu gününün anısına bir plaket takdim etti.

Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma Türkiye İkincisi Muhammed Sizcan'ın dualarının ardından proğram sona erdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz iftar sonrası açıklamasında; Kültür ve Turizm Bakanımız Sn Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleri ve hazirunumuzla birlikte; Derinkuyu Yeraltı Şehrimizi inceleyip, iftar bereketini de Derinkuyulu hemşehrilerimizle paylaştık Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ve eşsiz güzellikleri ile turizm cenneti Kapadokya'mız herşeyiyle başka güzel"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da yaptığı açıklamasında; "Kapadokya'nın en önemli turistik merkezlerinden Derinkuyu Yeraltı Şehri ile tarihî Üzümlü Kilisesi'nde incelemelerde bulunduk. Derinkuyu Belediyesinin düzenlediği iftar programına katıldık. Ev sahipliği için Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a teşekkür ediyorum. Bölgenin kültürel mirası ve turizmi için hep birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz."