Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde son iki yılda 125 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi." dedi.

Kapadokya'daki tarihi ve kültürel alanın korunması ve dünya turizmindeki gelir payının artırılmasına ilişkin çalışmalara hız verildiğini aktaran Ersoy, 2021 yılında restorasyonuna başlanan St. Nikola, St. Theogeles, St. Stefanos, St. Yuhannis Prodromos kiliseleriyle Keşlik Manastırı'nın 2023 yılında turizme kazandırılacağını aktardı.

Kasım 2019 tarihi itibariyle teşkilatlanmaya başlayan Kapadokya Alan Başkanlığı bünyesinde şu ana kadar 66 komisyon toplantısında 713 adet karar alınarak bölgenin altyapı yatırımları ihtiyacı ile birçok kamusal ihtiyaca çözüm getirilmiş alanda bugüne kadar tespit edilemeyen doğal ve tarihi 43 adet taşınmazda tescil edilerek koruma altına alınmıştır. 
Bakan Ersoy, "Kapadokya’daki tarihi ve kültürel dokuya zarar veren kaçak yapıların yıkım faaliyetleri devam etmekte olup Alan Başkanlığının kurulmasından bugüne kadar, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 125 adet kaçak yapı yıkılmıştır." dedi.

İşte Bakan Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde yaptığı o açıklamaları;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi kabul edildi.