Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde "Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni" Gezdi.

Bakan Ersoy, Nevşehir'in Kaymaklı Beldesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Harun Çekiç'in ev sahipliğinde, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezdi. 

Bakan Ersoy, Kaymaklı'yı Ziyaret Etti Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

Yeraltı şehrinde ve çarşı içerisinde çeşitli incelemeler yapan Bakan Ersoy ve heyetine Uzun Ali Konağında Kaymaklı’nın yöresel lezzetleri ikram edildi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç yapılan ve gelecek dönemler için planlanan proje ve yatırımlar ile ilgili bilgiler verirken yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından Başkan Çekiç, Bakan Ersoy’a günün anısına hediye takdiminde de bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kapadokya ziyaretine ilişkin yaptığı ilk açıklamasında; "Türkiye’nin doğal film platolarından, sahip olduğu özelliklerle rakipsiz bölgelerimizden Kapadokya’da basın camiamızın çok değerli isimleriyle birlikteyiz. Kapadokya'da basınımızın değerli isimleriyle birlikte iki gün sürecek inceleme programımıza, bölgenin önemli doğal güzelliklerinden "Ihlara Vadisi" ile başladık. Ardından Nevşehir Kapdokya bölgesinin önemli turizm beldelerinden Kaymaklı beldesinde yeraltı şehrini ziyaret ettik. Kapadokya Alan Başkanlığımız ile bölgeyi turizmde hak ettiği potansiyele ulaştıracak adımlar atmayı hedefliyoruz." dedi.

Bakan Ersoy, Nevşehir'in Kaymaklı Beldesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Harun Çekiç'in ev sahipliğinde, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezdi.

Beraberinde Ulusal Medyanın genel yayın yönetmenleriyle birlikte Nevşehir’e gelen Bakan Ersoy, Kaymaklı Beldesinde Belediye Başkanı Harun Çekiç ev sahipliğinde yeraltı şehrini gezdi. İl protokolü ile birlikte Kaymaklı'da incelemelerde bulundu. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Kapadokya'mızda TC. Kültür Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleri ve basınımızın değerli isimleriyle birlikte iki gün sürecek inceleme programı devam ediyor.‬ Kapadokya Alan Başkanlığımız ile bölgeyi turizmde hak ettiği potansiyele ulaştıracak adımlar atmayı hedefliyoruz." dedi.