Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) iş birliğiyle gerçekleştirilen fuarın açılışı Bakan Numan Kurtulmuş , Fuarın Partner ülkesi olan Ukrayna'nın Ekonomik Gelişmeler ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv ve  Fuarın Partner İli olan Nevşehir adına Vali İlhami Aktaş birlikte yaptı.

Bakan Kurtulmuş fuar açılışında yaptığı açıklamasında, "Fuarın partner ili Nevşehir ve Kapadokya Dünya'da bir anda  balonun en fazla semalarda bulunan tek il Nevşehir Kapadokya'dır. Yine Dünya'da o kadar güzel kaya evleri ve peribacalarıyla muhteşem bir medeniyete ev sahipliği yapan önemli bir destinasyonu olarak Kapadokya..." dedi. 


Travel Turkey İzmir 2017’de ‘Partner İl’ olarak yer alan, Nevşehir’in kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Nevşehir Kapadokya Standı fuarın ilk gününde ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Bakan Kurtulmuş, Travel Turkey İzmir'de Nevşehir Standını Ziyaret Etti
Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş, İzmir’de düzenlenen Travel Turkey fuarının partner ili olan Nevşehir’in standını ziyaret etti.
Nevşehir Standı’nın ilk ziyaretçilerinden biri de Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’du. Açılış töreninde yaptığı konuşmada güzel şehrimiz Nevşehir'in fuarın partner ili olarak değerlendiren Bakan Kurtulmuş ziyaret ettiği Nevşehir Standında Vali İlhami aktaş ile bir süre sohbet etti. Fuarın bu yılki Partner İlinin Nevşehir olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Kurtulmuş  stantta tanıtımı yapılan ürün ve broşürleri ilgiyle inceledi. Ziyareti nedeniyle Bakan Kurtulmuş’a Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye edildi.


 Travel Turkey İzmir'de Nevşehir rüzgarı ​

 Nevşehir Valiliği  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan fuarın partner ili Nevşehir standı fuarı gezen yerli ve yabancı ziyaretçilerden de büyük ilgi topladı.
 
Bakan Kurtulmuş’nın ziyaretinin akabinde Nevşehir Kapadokya bölgesinin tanıtıldığı standları da ilgiyle inceleyen Vali İlhami Aktaş, Güneşin Nevşehir Kapadokya'da bir ayrı doğduğunu ve Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Kapadokya bölgesine herkesi davet etti.

Ardından daha diğer iller tarafından açılan stantları da tek tek gezen Vali Aktaş, stantlarda bulunan katılımcı ve ziyaretçilere Nevşehir kabak çekirdeği ikramında bulundu.
 
Fuarın ilk gününde katılımcıların büyük ilgisini çeken Nevşehir Stantlarının, 10 Aralık 2017 Pazar gününe kadar ‘fuarizmir’de 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceği bildirildi. 

Nevşehir, Travel Turkey İzmir’in Partner İli ...

Travel Turkey İzmir’in Partner İli ise Nevşehir. Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Nevşehir, bölgesindeki otel ve acentaları, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak.
Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Travel Turkey İzmir’de  yer alacak.
Dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor.

10 Aralık 2017 Pazar günü sona erecek olan fuarda, Türkiye’nin yanı sıra Çin, Tayland, Ukrayna, Avusturya, ABD, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe gibi ülkelerden gelen çeşitli turizm firma ve kuruluşlar da katılımcı olarak tanıtım yapacak.

Travel Turkey İzmir'in partner İli Nevşehir, Kapadokya bölgesini 410 m2 stantta temsil edilecek.

Nevşehir'den katılan yerel yönetimler ve kurumlar:
KAPADOKYA TURİZM BÖLGESİ ALT YAPI HİZMET BİRLİĞİ (KAP-HİB)
GÖREME BELEDİYESİ
KOZAKLI BELEDİYESİ
ÜRGÜP BELEDİYESİ
ORTAHİSAR BELEDİYESİ
UÇHİSAR BELEDİYESİ
ÇAT BELEDİYESİ
AVANOS BELEDİYESİ
AHİLER KALKINMA AJANSI
TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ
KAYMAKLI BELEDİYESİ
TÜRSAB BYK






Kaynak: Turizm Günlüğü