Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının Hacı Bektaş Veli Yılı ilan edilmesi kapsamında ağustos ayında yapılacak program öncesinde incelemelerde bulunmak üzere Hacıbektaş ilçemize geldi.

Bakan Yardımcısı Demircan; "Bakanlığımızın UNESCO işbirliği ile Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 750.yıl dönümü etkinliklerinin hazırlıkları için Hacıbektaş İlçemizdeyiz. 3-4 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 750. Yıldönümü etkinliklinin hazırlıklarını inceledik." dedi.

Vali İnci Sezer Becel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte ilk olarak Hacıbektaş İlçe'sinde bulunan Kadıncık Ana ve Bektaş Efendi Türbesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran yaptığı açıklamada; "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn. Ahmet Misbah Demircan ile sevgi ve hoşgörünün merkezi Hacıbektaş ilçemizdeyiz. "Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri" öncesi ilçemizde incelemelerde bulunuyoruz." dedi.

Bakan Yardımcısı Demircan'a Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Kübra Kurtoğlu,  Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok eşlik ettiler.